其實點解要用Signal唔用TG/Line

273 回覆
58 Like 345 Dislike
TG有更多自由度俾你隱藏身份,唔代表佢就係另一樣嘢
TG一樣可以scan contact加人
咁點解大方向要用signal?
如果一開始大方向係icq咁係咪要用番?
雙修
個個都話 why not both, 上面咪講左 signal唔夠好用 + 本身唔多人用(你tg/line/其他嘅聯絡人一定多過啱啱開始嘅signal)

咁係咪要我逐個覆一次先叫應機
突破盲腸了
我質疑signal唔夠好, 你們可以完全封鎖我了
咁我copy段野覆上面多次 廢事比人話唔應機
推呢個
我知tg web 版係有datebase,因為唔使開著電話都用到。
我係指whatsapp嘅web版,load手機內容但可以ac跟browser。
真心唔明白點解Signal Vs Telegram都可以鬧一大餐,兩樣嘢嘅use case根本唔同
https://lih.kg/2363590
講真, Signal又lag lag地咁, 冇stared msg, 依家又未真係普及曬, 你屋企果兩老又用左未?

咁點解咁多間唔用, 要用Signal? 我本身TG、Line都唔少聯絡人(部分唔係住香港、好似台灣日本多數line

陰毛論咁諗 你地話wts會搵打手,咁你又點知依家呢班唔係Signal嘅打手

唔用本身已經有人氣基數嘅app 要用由零開始嘅app係為乜

msg app唔講功能講乜 講個icon夠唔夠黃呀

係有會然話我唔覆你先copy段野黎覆
Tg咁屈機都唔用都on99
介面順暢,send圖/片/file又快,又save係雲端server,淨係個雙向永久del msg已經屌打9條街
真係講安全既,你每次同人講野都用secret chat一定冇人hack 到你
是但啦 你認咗係屈嘅就得啦
比個方法你
唔用signal
你都唔好理人用咩好唔好
因為line拎嘅資料仲多過wts?signal係0
Hi Pr
唔明有咩好爭拗
覺得佢唔好用咪唔好用
咁你上咁多連登,咁多個post講過都解答唔到你個問題?
其實signal咁安全點解社運最注重安全嗰排啲人推tg而唔係signal認真問
你唔好煩啦
你想用咩咪用咩囉
最緊要係唔俾wtsapp壟斷
一日一post 好L煩
block
因為佢攞嘅權限 資料最少

Line如果香港人鍾意嘅用一早咗啦
咁咪用tg同line 有人話唔用咩
因為我屋企兩老轉咗用signal

End topic
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞