不得不承認, 香港唔會有電視劇可以超越到溏心2

41 回覆
17 Like 109 Dislike
呢一段真係屈機, 李司棋演技真係冇得彈,4:15到4:19,只係短短三四秒就將懷念、失落、回過神黎嘅情緒表現到位,微表情流暢細緻,完全帶觀眾入戲,睇到我都有d眼濕濕

https://www.youtube.com/watch?v=4n_rmGNgtpg

陣容鼎盛
幾個視帝: 陳豪, 黎耀祥, 夏雨(吹大左), 林峰都絕對係視帝級人物, 呢一屆就係比夏雨搶左
視后有李司琪, 米雪, 楊怡 , 關菊英同鍾嘉欣冇拎過, 但佢地兩個都絕對夠班拎
之後仲有陳法拉, 徐子珊 , 黃宗澤
配角有, 大口祥, 李成昌(呢套佢演得好好, 咁多年黎都冇獎拎真吹漲), 周聰, 同埋李香琴

相信香港將來唔會再有可能咁齊腳拍戲
就好似港產片唔會再無間道既陣容
純香港人既電影, 填海華+梁朝偉+黃秋生+打和+ 林家棟, 仲有湖人樂同埋希哥
講陣容, 90年代既大時代/ 壹號皇庭係勁過溏心系列, 但我想指出既係08年之後, 姐係溏心出街後既時代, 以至到今日, 絕對冇一部港劇超越到溏心2

好簡單, 用溏心3黎比較, 你就知今日既電視台有幾咁OUT

都未講幕後
劉家豪+張華標(巾幗編審), 台前幕後都係星級
一堆兄弟姊妹只要冇血緣關係就搞埋一齊
呢段都拍得好好, 李成昌留係到真係哂料
佢做小心真係好出色, 巾幗系列, 陀槍師姐, 鐵馬尋橋都發揮得好好
https://www.youtube.com/watch?v=pdjHkxzQRkg
垃圾
男排女將呢D先係港產神劇
重點係拍得唔尷尬
以前睇佢地家庭樂不知幾開心
記得08年播果時撞正奧運
果時寧靜唔做中國人都要追睇溏心2 , 因為當年睇少左一分鐘, 就呢世都冇得追返黎睇 ( 最起碼當時係咁諗)
50點收視, 果個年代水份唔高
懷念下以前姐, 兩部都好好睇
洗唔洗咁多負皮?
八婆智商睇八婆劇
買膳段煽情戲已經睇到好撚尷尬
老戲骨都唔好戲仲邊有人睇
到你老母位咩
高潮迭起,好撚好睇
到你老母位
又煽情又作狀
睇你講嘢,真人應該有啲溝通問題
唔識
套劇得個嘈字,但無可否認入面個個都演得幾好
溏心1已經超越左溏心2
我都覺得溏心一印象深刻啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞