[西決黃金時代][NBA] 丹佛金塊球迷討論區7

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
宜家starting 5個roster護框極差
矮撚陣
想講好耐
正選Harris Barton Millsap完全stretch唔到,個場超窄,全攻只可以靠肥仔單打同15pnr,防守就無身高無護框,肥仔一help就俾人爆底

但後備Facu Morris MPJ Green一齊出就太stretch,個場拉到勁闊個底空晒,但無突破能力,有時Murray搭呢幾個都可以輕鬆剷底入樽

如果balance返出MPJ Green正選,Barton Millsap後備應該夾好多,再唔係MPJ上正選留Green做後備C都ok
仲有我想講Facu防守意識同預判超好,唔會點走甩人同switch補位超準,可惜先天問題太矮搞到單防唔夠好
呢幾場Harris 3分準返已經好好多,新pick個Nnaji睇落唔錯,Malone完全唔敢用
馬龍用人係咁,成隊除咗Millsap全部都要後備打起,包括Jokic Murray MPJ,琴師同寶寶呢啲本身未係好NBA ready嘅直頭出都無得出,好似上季初MPJ咁
琴師跳跳虎夠機動力又有射程係幾啱養,過多十場左右俾佢一場出十分鐘試吓都好
正選5個4個持球點把撚咩 護框又差 根本都唔夾 mpj護框又好 無球威脅又大 同埋我見佢今季都好似已經唔算防守漏動 協防都算快
真係唔明malone諗乜
應該我地死果日都唔會見到millsap barton落後備
好快下一個到MPJ不滿
肥仔屠艾迪巴約
倒晒
白騎士
舞王返左嚟
係都幾好
有MPJ+JGREEN, 進攻順暢好多

記住投票,今年肥仔好大機會正選
已投
馬龍+巴頓+millsap 幾撚時死
MPJ+Jgreen 各得20mins......有病
肥仔仙人mode 單節22分
大家唔好再屌Barton鳥
Campazzo
肥仔今年真係好強..................................
季初太無私avg三雙贏唔到波,而家吓吓自己去就追返勝率
都唔係季初啦, 年年都太無私
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞