(發洩)失戀嘅你哋一齊入嚟講吓前度嘅缺點

112 回覆
43 Like 3 Dislike
幼稚
明明係幼稚到死,係都要扮成熟穩重,自己攞嚟辛苦,壓力大又賴落我到

中央冷氣
有女朋友都唔識收斂,要其他人出到聲提醒先知自己行為過份咗,好聽係暖男,其實係隱性賤男

虛榮心重
無錢買禮物走去問人借錢都要買,重視物質都一個極點
一腳踏七船
憑乜撚野
咩都打橫嚟講 成個女人咁
下下都搵錢撻我(佢返緊工而我係學生)
例子有次係餵緊佢隻貓食零食啦
咁枝嘢有刻度嘅 我餵緊嗰時都未到個份量
佢就話 夠啦 唔好比佢食咁多(平時都好少餵零食)
咁我就講 餵少少啫同埋都未到個刻度
佢無啦啦嚟料:一陣間要睇醫生係咪你比錢?
仲有講親分手都會話:好 咁你即刻還返哂啲嘢比我
跟住有時行donki之類 我拎盒零食問佢買唔買好
佢就又嚟料:唔係你比錢啫 你都唔洗咁呀
同埋係成日提住佢屋企人呀媽嗰種人嚟
總之 佢屋企人就大撚哂咁
同埋脾氣好大 郁啲就好大聲
佢中學都係會欺凌人哋嗰啲格嚟
我份人好林 佢就蝦我
初頭拍拖講到會好好保護我又乜又物
成日都成個怨婦咁 真係極品嚟
最慘係仲未分手 佢真係好撚黑我憎
但我仲係會對佢好
不過已經知道一定唔會同佢結婚 一定慘過死
我feel到自己係有d驚到唔好似同人交唔到心咁
澳港,你地起碼仲可以入境,我個個不了
佢好唔孝順,成日大聲呼喝佢父母,佢父母年紀好大,又冇咩讀書,所以佢好睇唔起佢地

好孤寒,情人節生日都唔捨得洗少少錢送禮物比我,佢話覺得節日唔需要特別慶祝
我想同佢結婚移民,咁需要好多錢,

咁我就開始好努力儲錢,即使收工都走去做外賣仔,

諗住儲多一蚊得一蚊!

而同佢出街10次有8個次都扭買野,

平則一百幾十,貴則接近千元!

拒絕佢又唔開心,話次次講親都唔買,

事實上我都買好大量野送俾佢,

佢都會送我鐘意既野俾我既。

半年前我同佢講我地要開始儲錢啦,

要為將來打算啦。

但佢係小左扭買野,但都係會咁,

間中打麻將又問我囉一兩百!

我已經慳到連係街到肚餓買個包都忍住,

諗住留番同佢出去行街食飯用。

上個月佢生日,佢之後講過話想食自助餐,

咁帶佢去食,途中唔知又扭買咩,

講話咁自助餐你都俾曬錢架啦!

心都碎埋,究竟我咁努力做咩?

上兩星期叫我資助佢打麻雀,我過左幾舊俾佢,

同埋佢講可唔可以慳d,我好努力搵錢啦!

佢就講分手,話大家其實都唔夾,

指我想慳而佢鐘意買野,

其實我地之間都有其他小問題!

我係好愛佢,我真係好想佢體諒我
分就分,唔好縱壞呢啲唔識珍惜你嘅死港女
千祈唔好分 唔好放佢出嚟害人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞