[唔好話我又贏] World of Tanks #009

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
以前玩咗7年na ser 之後棄咗2年
依2個月重玩亞服
已經睇唔透係地圖改到大家企位改晒
定亞洲真係咁龜
d隊友有心撞你屎忽
屎ser啲人真係咁龜 亦都真係有心撞鳩你
依班馬騮應該全部拉去集中營
亞服依d係戰略性龜陣
大家都唔行 等對面犯錯
最慘係亞服體感平均每場2.x架自走炮
多過以前NA玩/睇EU實況
龜唔係問題 但係又企曬露天位置比SPG打係咩玩法
要慢慢習慣點樣carry班馬嬲
冇bond裝又少用金彈 自己技術又未去返以前頂尖水平
呻完繼續賺錢買STB-1
頭5分鐘係真係會打下 ,但之後果10分鐘就係睇位捕下有冇人過黎送頭,冇就坐係到等和局
亞服airfield日常
頭5分鍾 大家互送幾部 比數4:3
最後3分鐘 比數6:5
7打7個經驗點計
大家都重坦 我打多人1000傷但少經驗過佢
其他數據一樣
交戰時間 尤其係交戰中心點
有啲地圖跑到某啲點會多啲exp
長期互相射來射去都有exp
自亮自打
https://store.steampowered.com/app/1407200/World_of_Tanks/

《戰車世界》將在不久後於 Steam 推出!新玩家將能與好友組隊並透過最愛的平台沉浸於令人屏息的 20 世紀玩家對玩家戰車對戰。

《戰車世界》為玩家帶來多元內容。全世界有超過 1 億 6 千萬名註冊玩家,遊戲更支援 4 大區(獨立國家國協、歐洲、北美與亞洲)的 35 種語言。遊戲中有超過 600 輛車輛,分屬 11 個國家且分為 5 種車輛類型。這些車輛全數依照原始藍圖與博物館中陳列的車輛精確重建,提供玩家各種各類的玩法。《戰車世界》有許多模式、例行遊戲平衡與活躍的玩家社群,更有密集的公會活動。玩家可暢玩的內容眾多且持續新增。頻繁推出的大規模更新包含全新裝甲車輛、機制與模式。遊戲內活動多采多姿,有戰車大狂飆、足球,甚至是搖滾演場會。視覺效果、物理機制與音效也都持續在改善。舉例來說,遊戲自 2018 年開始採用全新圖像引擎並新增全新交響樂等級的原聲帶作為音樂背景。

遊戲在 Steam 推出後,您將獲得完整內容。在您建立新帳號並完成簡短教學後,更能與現有伺服器中的上百萬名玩家對戰。您首次登入遊戲時,系統將根據您所在位置自動為您選擇其中一個地區。您可視需要變更,但原先的進度將會重頭開始。遊戲將透過 Steam 進行更新,您能與來自同地區的玩家同時獲得所有全新內容。您也能與來自其他 PC 平台的玩家互動且沒有任何限制,甚至能將他們加入好友名單、組裝甲排戰鬥或加入公會。
研究緊用Cromwell點打比較carry到隊友
依家成日都係自己有輸出有開光有協傷但勝率得45%

一開波一係衝上去博開光偷一兩炮,一係就搶山搶點搶食糊位,跟住就要睇運睇隊友跟唔跟到上嚟,一跟唔到通常都係俾對方圍毆返車庫
姐係你走得太前
低階車梗係賣下隊友等自己反cup啦
唔敢賣,有時一賣就成條線玩完,跟住就輸到底
問題黎啦
你均dam有幾高先
早排有11XX左右,依家愈嚟愈撞牆跌到得9XX左右
運氣
一嚟啦
同埋可能同最近成日入8階場都有關
7v7 十級打上有咩獎勵?
無Cromwell 但玩開Cromwell B

以遊戲感體驗黎講 我做班長永遠都會去搶點

尤其係草原場 Malinovka會去搶山

Prokhorovka會去右邊小鎮點亮上山過路嘅車

64速勝任輕坦工作

我自己就鍾意做埋反對面輕坦

上到山開第1波 要視乎對面反應

低階場 對面如果繼續推 自己又無隊友跟

64速拿拿臨走人

對面唔推開始後退 就可以視野壓制
Prokhorovka我比較鍾意喺中間鐵路位射上山啲HT
可能我真係要再掌握吓啲撤退時機

搵到張舊相,唔記得呢張地圖叫咩
點解而家無左 有一排經常打呢個場
Swamp
呢張係少數嘅好圖咩車都有得發揮,又多進攻防守路線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞