[唔好話我又贏] World of Tanks #009

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
8Tier
AP 220mm+穿
APCR 225mm+穿
Gold HEAT 270mm+穿
Gold APCR 250mm+穿

同Tier打weak point 正常90%穿
不穿上金
有得揀一定係APCR
飛得快更加易中
ebr 90支炮
ap 1150ms 185mm pen
apcr 1163ms 182mm pen
除彈種差別好少
on9 輕坦邊有人打銀彈
t5: wolverine 105 gun
t6: Sherman jumbo stock turret 105 gun
呢部嘢走射係雷射炮
根本唔需要停低面對面
次次都繞到人哋側面再打
冇乜用過金咁祭
HE打輕坦內戰同SPG

反而十級德輕走射廢到仆街
唔停直接打飛機
EBR屈機在於走射雷射炮
又跑得好撚快 地型阻力少
8個盾牌吸傷
依家玩緊7階嗰架

真係衝入啲平原

再S型出番黎

啲砲落喺側邊

好似趙雲咁7進7出
點解personal mission 2.0部excalibur d任咁多grind
你淨係打銀彈咁洗咩拎出黎討論
每粒彈有佢特色 靈活運用先係強者
單以ebr90黎講 一定係白板炮220apcr勁
嘩屌原來你哋玩ebr90會帶銀彈
亞服隊友淆低到仆街
基本上開場亮燈冇1000以上偵傷
70%會輸 一係唔識走位 一係淆到仆街
camp係屋企乜都打唔到

同埋輕坦入城市地圖直接食屎
除左LT-432同EBR 75玩得起輸出之外
亮都冇用 隊友部打唔到

T8賺錢最好買MT
意思係用唔着 而唔係冇上金
19+16+8
如果我唔用就唔使討論啦
似個台仔有4億銀幣咪可以全金
又唔係打CW

銀彈又唔係打唔穿
skill4ltu 佢夠用都會用銀彈
M10用105 troll下就得,想打得好點都係用76mm(我M4A1個二卓都係用76mm打,105太唔穩定) Jumbo係我愛車但係依家咁多金幣戰士同自走炮,你唔hull down人地都係爽穿你正面。
我就一定唔會浪費4萬經落支我唔覺得有用既炮到
而且好多人T4開始全金
105HE T4都威
但T5開始容易打雙位數字傷害
m10 105 gun裝rotation device+ accuracy + binoculars 瞄得又快又準
打落t67 一炮冇左9成,唔穿都爛module死crew
3000+dpm輕鬆磨死所有打唔穿既車
T5 Bests Premium Tank M10 RBFM
2700dpm
問題係彈速慢你好難打中移動嘅嘢,105HE打中薄皮車係爽,但M10始終要camp係後面,黑槍車用howitzer你會有啲lol moment, 但係平均咁講76mm通用性高好多。不過你鍾意105又打得好有乜所謂,我只係講in general嘅諗法。
當少血慢d但準d既m4a1用唔camp
open top被自走炮炸好痛喎,高風險高回報play style
以前玩lefh

試過開場盲草秒殺對面t67
學qb super aggressive
btw黑市係咪唔再搞?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞