[VIUTV全民造星] 12人男子組合 MIRROR討論區 (53)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
lokman = 隊長 因為係mirror隊長
edan = 兒登(呂/女) 個名諧音 老鼠屎(帶菌/屎者) 黑氣石 因為運氣好差 差唔多次次玩game同佢一隊都會因為不明原因輸咗
stanley = 星座(撚)/獅子座 因為星1講過自己獅子座性格 鐘意做leader 大表哥 因為出咗道之後佢好照顧姜仔所以糖幫佢改嘅
frankie = 皮皮 frankie講得快會變粉皮->皮皮 mirror 100問條片有提
anson lo = 教主 因為佢之前教跳舞嘅學生會叫自己神(son)徒(anson弟) 所以佢就變咗教主
ian = (我/啊)澄 因為成日衝出黎澄清 契(仔) 因為係花姐造星初代契仔 想深入了解ian花名由來可以睇下宇宙第一美人啲post
alton = 因ton/仔 因為永遠榮譽造星樓主樂仔幫佢寫過一篇潮文 有興趣可以google下 因ton潮文 應該有得睇
anson kong = 😊 因為之前星2串team b 抄襲(但係其實人哋一早講明有參考過)嗰時用過呢個emoji 分化撚 孽生 柒事太多 一言難盡 之前鏡post好似有人整合過 老闆 因為佢好似係清潔公司太子爺 所以自稱老闆 🌚 因為琴日新人三子得佢一個無份攞新人獎 係到閪口閪面

寫得唔好 有咩講錯同講漏可以之後補充翻
下次開post可以考慮下置頂整合之後嘅成員花名表比新入坑鏡粉睇
個人都唔太明
但感覺上因ton似一個鳩佬但鳩得黎唔好笑同有d煩
原來佢真係有mon po
我係咪要改番正常個名
一直以為大家係講笑咁話佢有睇連登
不過想講 因ton尋日ignited一入就甩bit
因為返工返到好辛苦時睇下佢地就有返動力
希望viutv有資源就擺下落error度
instead of硬推動森密碼團
琴晚睇唔記得邊個error仔ig話希望佢地有一日都可以上叱咤台拎獎 有啲唏噓 覺得佢地被忽視
我都想睇到啊 佢地值得有更好嘅發展
見佢地琴晚衝去攬攬jer覺得佢地真係造星兄弟嚟
反觀有人坐正隔籬戲都唔交
知冇獎拎會唔開心會失落 但咁樣真係好醜怪
琴晚睇live都戥佢尷尬 個心態唔掂
每年咁多新人出 有提名已經比人優勝
新人有好多 獎得三個 放眼遠啲 平常心啲
終有一日會有屬於你嘅獎同舞台

真係好鐘意佢跳舞會用埋表情去表演
真係好好睇 好愛
睇到我眼濕濕 教主啊 你嘅努力係有回報 大家都睇到㗎
其實佢都無扮自己無睇 做咩次次都有人驚訝

真係講得好好 完全係我心聲

我之前都唔識林家謙 見連登仔係咁讚

咪上youtube聽吓了解吓囉

根本樂壇百花齊放有唔同類型嘅歌手係件好事

接受吓新事物喇啲人
好勇敢真係見到都唔敢過去搵佢地影
好淆 都好怕佢地會唔鐘意人地無啦啦同佢地合照
每次見到有人提起error覺得好開心
希望下年可以入場睇到mirror同error係叱咤台上攞獎
唔好改啦 可能佢會cap低你個名
Hku space
經過琴日之後,Ian好似更加入屋左
連登風向由負分變到50分咁
佢開live講過自己有mon post+有account+碌連登你佢嗜好
你錯喇係負分變咗零分
佢19年開live已經講緊 同埋讀過晒大學個堆仔有ac係基本啦
心態上 高下立見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞