[VIUTV全民造星] 12人男子組合 MIRROR討論區 (53)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
如果係慢歌佢之後自己自彈自唱cover返首歌仲正
除咗玩game太黑仔之外點解我搵唔到呂爵安既缺點
(但佢既黑仔會令到觀眾好歡樂所以其實唔算缺點)
下個post可以放 #1
仲有兒登女=edan lui
當初入坑就已經係因為兒登舞台上嘅表演吸引住我
最近啲舞台片真係愈睇愈有feel 好開心佢一直進步 無支持錯佢
佢仍然覺得唱歌係為拎獎??

教主 : "出歌最希望大家睇到我嘅進步,感受到歌曲嘅意義同energy"
所以我咪話佢都算幾靚仔
但一山還有一山高
樣唔係團最標青
就一定要更努力
佢啲音樂才華真係好charm
勁中意聽佢自彈自唱
同平時搞笑傻傻地既呂爵安又唔同
睇親呢part我都笑
兒登成功將段舞個人化
但個場戲佢同家瑜無咩eye contact
唔知係角色設計定點

反而老虎仔呢套劇好自然好有驚喜
同娛樂風雲個感覺好唔同
我追kpop都已經成六七年前嘅事
本身都覺得mirror係mkpop
但認真接觸咗真係另眼相看
幾喜歡教主 大表哥 jeremy jer啲性格
覺得佢地待人接物好真誠 尤其jeremy
最鍾意兒登 除咗靚仔係因為佢mirror go嘅表現
驚驚青青但乜都會頂硬上 好欣賞佢敬業樂業嘅態度
睇佢地已經成為我返工嘅樂趣
希望佢地同error可以繼續努力去發光發亮
姜仔喺公海4000幾個正平
Edan太親民,覺得佢膠時一見佢認真表演時嗰種反差真係不得了
其實佢會唔會對拎獎睇得太重
佢覺得拎到獎先係一個肯定?
到底佢明唔明一個道理
「我寧願得唔到獎,人地為我覺得唔抵,好過得到獎,人地覺得我唔值。」
佢就算今年生力軍有金/銀/銅拎
係唔係實至名歸?我覺得唔會係
真心想讚mirror表情管理真係做得好好
每一個跳既每一秒 都好有型 有笑容
係佢地身上你係見唔到有攰既樣 (跳舞果時)
呢啲真係專業
Anson真係好叻
琴日帶黎一個完美嘅opening
開頭仲驚903俾咗個opening你之後會調走左個生力軍銅
當佢講到「佢每一屆其實都係其他對手嘅競敵」
我就知係你喇!!

星一你離開造星嘅時候
個個都戥你唔抵 覺得你係十強人馬
星二更加唔使講憑實力攞咗專業大獎

真係好叻仔
You deserve this

盧瀚霆 一起走下去
造歌唔係為咗攞獎 用呢種心態出歌不如唔好出
慳返啲錢俾Jeremy 呢種心態好有目的好功利

佢兄弟啲歌雖然好k好大路 係市場會鍾意嘅嘢
但都唔覺得係為咗市場先寫呢種曲出嚟 無呢種功利感

不如捉返ak 去上pr班先 真係要學下點講嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞