【日本Falcom】綜合討論區Vol.65【- 唔該......我想訂黎......之...軌跡...... -】

1001 回覆
0 Like 14 Dislike

Falcom 3大柱

軌跡系列

伊蘇系列

幻都404系列

軌跡系列
目前由4篇章 - 10集構成 由零軌開始脫離英雄傳說系列嘅編號
先後次序由 空軌FC -> SC -> 3rd -> 零軌 -> 碧軌 -> 閃I -> II -> III -> IV -> 創軌 ->黎軌
外加曉/星軌 時間由零碧中間開始 仲有神作 - 羈絆 & OL
軌跡系列網站https://www.falcom.co.jp/kiseki/

伊蘇系列
目前共9集 包括伊蘇I - II , 伊蘇III (菲爾佳娜之誓) , 伊蘇IV (塞爾塞塔的樹海) , 伊蘇V (失落的砂之都凱芬) , 伊蘇VI (納比斯汀的方舟) , 伊蘇VII , 伊蘇VIII (丹娜的隕涕日) , 伊蘇 始源
伊蘇系列除咗I - II外 其他都無實質嘅遊玩次序
新作 伊蘇Ⅸ -Monstrum NOX- 已於2019年9月推出

幻都404系列
雖然只有5集 但係3大柱之中最歷史悠久 最初同英雄傳說一樣都屬於屠龍者系列
最新作 東京幻都 社長有意再獨立系列化 垃圾 無人權
負皮post名
2021年
黎之軌跡 平台未定 日期未定
那由多之軌跡 平台PS4 日期未定

2022年
東幼2
羞恥PLAY
琴晚FF咗幾多隻髀
你嗰隻
見標㫻即負皮
唔該我想要隻黎軌

諗起我上次問創軌 個條友問返我咩嚟
係時候立辱軌法
我閃軌張單寫空軌
你想佢寫英雄傳說VIII
咁多位早晨
我東幼張單寫東山
又話黎軌2021年出,點解重未有
暫時已玩閃1,2

好正 決定加入軌跡撚行例
等埋閃3,4特價先入手

btw創軌都特價好心就一次過啦
閃1,2好正?!
可能我玩開視覺小說類
唔覺好拖劇情啵
雖然好多人都話拖到仆街
戰鬥係弱咗少少
不過咁多年前ge驚表示原諒

我最鍾意都係睇佢地啲校園小劇情
下你skip哂空零碧?
唔玩空零碧玩閃34 創軌會出事
空軌玩起既老屎忽可能大部份都棄左坑
而家撐落去既好多都係由零碧,閃至入坑既人
正如睇高達冇可能由0079追起
可能玩完機戰同GGEN知個大概就算

空碧d畫面頂唔順,想玩但真係唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞