[善用不推文鳩up] 路仔 穿越到武俠世界(場外3)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
轟狗:i like TT just like TT
發現樓豬番工上連登
勿踢爆
?
反工邊可能吾上連登。
冇嘢做
大家集思廣益
如果聽日連登比政府block咗
但樓豬因為同出版社簽咗約
所以冇選項冇投票都要繼續交稿
如果大家係樓豬會點安排之後d情節
不良人入侵大理>打死黑童 同時明教係唐國開始組織到大進攻, 路叔番去斬埋莊永歌 明國方面準備支援明教進攻唐國 > 李羽feel到唔路 請左楊㬢番黎 再決定自己出手 > 打打下大交李羽比覃仔玩計謀玩死左> 之後覃仔/千面人拎左把紫薇軟劍出黎比隻劍靈上身之前仲係複姓佬手上學左九劍 同埋把紫薇係扮比複姓佬整爛左> 打完羽墨完故
點會唔打不良人 痴線
咁路叔打完李羽之後赤蒼 繁星都0耐久
最勁就係紫薇 之後殘血冬雪路叔打劍靈上身覃仔/千面人
漏左唐複添
我個版本係
因為樓豬之前都表明過唔想寫大理同比路叔學六脈(依家留得低都熟人就唔貼圖了)
所以樓豬係毒者手上解放咗之後
下一章就此刻寫話隻信鴿餓昏撻咗去路叔身上
跟住冇毒者限制路叔梗係即刻拆信
見到神侯叫自己快d返去見冷血最後一面
即刻帶兩件負資產跑返去明國
成個大理DLC當冇事發生過(之前出咗城睇湖軍師都冇派人嚟捉即係佢其實都唔太理路叔去邊)
返到去點知見到冷血生勾勾
問返先知原來寄信有時差
寄咗信追命係城行行下先發現雞同妹仔係客棧準備出城返去
跟住一手捉住一件拎返去神候府幫冷血解毒
跟住神候就拍枱問路叔做乜果時唔叫雞去幫冷血解毒
冇毒者加持嘅路叔即刻變返奶明廢柴跪地掌嘴認錯
跟住再智商正常發揮好似同神父告解咁爆哂自己做過d仆街嘢出嚟
而神候見到路叔咁誠實有悔改之心冇哂邪惡毒者氣息就決定原諒佢
順便寫信同朱廢老講可以stop咗路叔擊殺計畫
而咕咕聽到路叔搞鳩細佬之後
雖然一開始唔開心但聖母心發作
覺得路叔好誠實有擔當好man
出哂水終於肯比路叔屌閪
之後就唔知點解仲要上去流浮山屠城
屠完落山見到神醫咁啱急急腳跑緊過嚟
原來佢之前比個比人係心口伸咗一腳嘅後生仔截住收咗好多稀有蛇膽做報酬幫佢醫
本身諗住遲到所以會額外補償路叔
不過路叔都遲咗所以當打和
返返去神候府神候話就嚟要決戰
幫路叔約咗明教班蛋散
叫佢去道歉凝聚返人心費事打打下反艇
路叔去到負荊請罪跪地磕頭
班動物原諒咗佢
見返人妻(之前話明教發發下癲又正常返當佢地救返御用人質先)又解釋返黑士莊果part溝女係千面人扮自己9up
咁人妻鬼妹性格當集多咗張郵票原諒路叔
基佬霍都話明自己老婆鬼妹係open d其實佢地平時都各有各玩原諒咗路叔比帽自己不過唔知點解基佬霍用一種奇怪嘅眼神望住路叔
咁去到嚟度比毒者搞出嚟d影響都差唔多抵消哂
樓豬就可以入直路貼返三年前就準備好果d稿
即係又係打鳩不良人打鳩李羽打鳩唐國果d好似改名巴上面個安排咁因為冇咗毒者千面人變做男人冇得屌了
最多中途加返路叔同細佬磕頭認錯同大波妹任氏契弟偽娘道歉之類d小細節
總之一路推哂d boss最後全部人一齊去唐明村bbq行十字步跳起yeah
然後跳跳下大咗肚嘅殘疾突然肚痛生得
本來就好奇怪點解最快有咗嘅係殘
疾嘅路叔
見到個b勁似冷血果刻突然領悟咗幾個月前基佬霍望住佢個眼神係乜意思
點會打不良人 痴線
改名ching個思路好王道。
CLS道歉魔人,成千字又勤力過樓豬。
份人冇樓豬咁正氣
大家都知我主張個個都有陰謀
會對路叔秋後算帳所以最好就係襯依家兩邊仲未r爛面走佬着草先
諗唔到樓豬會點兜到將路叔塞返去同班明國撚和平共處
唯有用道歉解決
Sing巴唔講下自己點睇既
你地皇道邪道都講曬了。
反巴想學凌波定6脈
話說樓豬應該鬆咗口氣
尋日果更b贏下章可以話係準備反枱開片咁濟
依家可以側側膊扮寫a
唔洗又哂時間諗點扭返路叔去奶明
(和尚同神候post 1交代過係fd 四捨五入都可以算係明勢力)
睇左主post樓豬劇透,六脈同不良人掛勾系乜野超展開,樓豬度橋度左幾耐,系個個都諗住入天龍寺尋寶果陣諗到拖不良人出尼鞭屍。
我估加速版可能係話不良人又想偷六脈
搞搞下同天龍寺互毆搶嘢咁啱比路叔見到
路叔人設記憶力好咁睇完記得劍譜和尚都吹佢唔漲
咁就學咗六脈而後果就不良人食哂
複雜版可能不良人又同唔知邊個皇爺攬埋一齊顛覆國家
過程又比路叔執雞合法學六脈

btw
講講下就諗起火影個木葉孭鑊王團藏
木葉村有咩黑暗面要洗白就搵佢孭
嚟邊有問題就不良人幫手擋
本身都想睇路叔偷嘢偷到同天龍寺反埋枱四面楚歌
如果劇情真係咁走就由路叔之食碗面反碗底變咗不良人之飛來橫禍
因為真系隔左太耐記吾清,你地仲記吾記得不良人做過咩衰野要負責?
覆返先
可能有道德爭議嘅就係輪殘疾大米
仲有殺路叔自己都唔知嘅親人
不過滅門慘案劇情上路叔未知真相亦都冇角色有興趣知
其他果d小事例如派間諜聯合唐門狙擊人妻綁架勒廢老果d
可能其他毒者覺得好仆街
不過我理解覺得一般
因為其實不良人勢力=唐
神候勢力=明
本質就兩國打緊仗
不過好似依家支印邊境咁最多用木棍石頭唔用真槍
佢地就係用武林人士唔用正規軍
兩邊都想用最少消耗搞掂件事
我地毒者覺得不良人似反派都係因為路叔主要活動範圍係明國
所以咪次次見親不良人勢力都感覺係佢地搞事唔通幫手建設明國咩
而且逆向思考
神候班友可以日日收風對家做緊乜咪一樣有派間諜係唐國全境
最撚閪果part係明國出老千出到派皇叔去人地政府做卧底搞鳩人
仲記得早期交代雙方勢力互毆果時話咩武林事武林了
明國果面洗橫手到干涉人地內政
仲有就係爆破洛陽城果part
唐國人視角根本恐怖襲擊
仲要有兩個四大名捕出真樣同人係城牆搏鬥
不良人班柒頭d進攻行動同佢地比根本就係偷雞摸狗
所以其實兩邊做d嘢好多都有類似嘢對返位
如果唔係支持殘疾派其實目前進度冇咩嘢係真係「衰」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞