日向坂46討論區#1:其實上CDTV唔洗靠痴乃

744 回覆
22 Like 41 Dislike
早排睇過人講起AKB個原意就係無距離感 同你身邊嘅朋友無分別
顏值相對普通係正常
都唔係普通咁簡單
當初冠番佢真係無鏡頭
不過班女都好團結唔會搶角色
同埋manafi自己都知自己係咩位置

平假推就試過拎自己冇俾若林叫名投訴
又不停用唯一春日派個設定
後尾開始啲鏡頭平均咗啦 佢咪多咗機會做吐糟

最近電台節目都做得好笑
佢好適合做主持/電台節目
吐嘈力又好強,尤其有集日會,同若林做公式對手嗰集真心做得好好
我反而想Manafi可以去下啲問答比賽節目,或者係無人機拍攝有關嘅節目

另外想講一樣,牙濱愈嚟愈靚
老實講 冠番始終班staff提場都多 假如太過刻意去做效果 其實係好突兀 manafi之前都算係咁 臨場應變能力有 但未夠高 好多位個cut in位唔太好

打個譬如最近ひなくり想救miho 場個位

萬年腳出鏡 又想draw鏡頭 係要下啲功夫 好似神婆咁算係成功例子

所以如果係後期錄製嘅節目 特別係少人數嘅收音機節目 對佢嚟講係易發揮 相對顧嘅要素唔駛咁多 一個唔該cut咗去
神婆個定位又係好過癮
希望manafi可以加把勁啦,睇好佢

講開定位其實又不得不提鈴花,前期成日get唔到自己個定位應該係邊
而家就真係叻叻啦,模仿藝人成功出位

二期生個個都好叻豬
唔只佢 其實當時絕大部份人都未摸索到點做
好似みほ 佢自己太過在意人哋點睇,扮天然系
最後咪又係做自己舒服啲

鈴花其實相對地有目標,本身就已經係個綜藝咖
只係當初對於偶像可以做嘅嘢太多,無從入手
認真嘅佢其實無咩需要點擔心
邊條友再講miho肥 我就屌到佢屎忽開花
已經唔使擔心鈴花
希望佢下單可以同好花上到一排
雙花期待
miho
uni佢張限定ssr,件衫好アンビバレント 好好睇
同埋咁多隊女團,我最鍾意アンビバレント呢套衫,男又得女又得
抽唔撚到呀hi

Ambivalent 中性打扮係男女通殺,當初仲係平假嘅時候有跳過

uni我想要新年鈴花阿阿阿!!!!!
希望鈴花唔好RAP了
佢rap得幾正呀

我都係抽到咁 先中到MIKU
唔再課金啦
任何Game都一樣

正能到

記住訂documentary呀
有導演cut版
同cut scene
冇錢呀…
牙濱
今朝單抽抽中加藤史新年
鈴花到底你喺邊

有呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞