肥城減脂飲食記錄

374 回覆
27 Like 25 Dislike
城巴好raw好wild
試過一次真係成塊200g唔切就咁咬
好正架咁食

好想食甜筒

見到咁少油就覺得好辛苦
今日食咁hea, 要加個甜筒補數
d肉望落好柴,其實好油架
D肥牛黎,我要少少味就夠
食左幾日低碳,高碳日有碗麵食已經好happy
今日leg day, 我覺得都要,食左幾日好清啦

Post workout meal
個醬辣唔辣???
我落左好少,麻麻地辣
食壽司魚生ok, 三文魚有omega3 同豐富蛋白質
唔係成日出去洗,放肆少少唔緊要
今晚做返運動咪得
拉麵還好,主要吸曬d湯
拉麵個湯先係精華
不過其實一星期食一餐都唔過份,唔洗逼得自己咁辛苦
食少少唔驚啦
只要適量,食咩都冇問題,做返運動咪得
有時可能係係減左脂肪,但肌肉重左
數字指標黎,照鏡就知有冇瘦
咁忍埋佢走精製澱粉同糖,食蕃薯/生果/菜,食夠蛋白質(1.5-2g/kg體重),之後用脂肪填滿個kcal都夠,仲唔會點餓,血糖夠平穩
keep返碳水個數係100g以下都好夠,肝醣都係儲到100g度,儲滿後多左既糖會變脂肪
其實可唔可以一日168 一日186咁?
返工飲食唔定時
樓主運動點安排 好掛住占房
冇問題我返工168,放假有時1410有時213
只要斷緊果陣唔會超唔舒服就得
thanks
斷左幾耐?效果點?
加油牙擒,真心減肥唔難架
當其他人都睇到個分別,咁係真係有減到
好快做個靚新娘
我而家係每朝起身先fast住做一個鐘hiit
然後有時會做多幾組abs
下晝先去占房舉鐵

Mon: Back
Tue: chest
Wed: cardio
Thursday: arm
Friday: leg
Sat : shoulder

每次做8-10+組動作 多數4x12
最近休息短左,我多左做superset
之後再做下用equipment 既abs training

Cardio 我每次大概跑6-10k,做一個鐘至個半
有時好天,我會由市中心跑去海灘,跟住條海岸線跑返市中心,大概18k,3個鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞