肥城減脂飲食記錄

374 回覆
27 Like 25 Dislike
我做緊cutting
減緊脂
事但寫完佢應該唔會打完電話去check先比你做, 個個亂寫都得
羨慕
我嘅減肥進度就如愚公移山
隻蛋幾靚
牙城26歲
好後生
其實蛋白粉只係方便d咁解
Btw 用咩app計卡
有時都食得好辛苦
想買粉飲

MyFitnessPal
減肥唔難
明個原理 輕鬆餐餐飽住減
清餐餐咁好餸 整個陣就話辛苦姐
好老啦
多謝羊b
我都想減...已經戒左飯...但日日渣住杯奶茶 檸檬茶
飲走甜啦
做下運動 就好快減到
希望
樓主加油

btw, 之前試過用斷食減體脂,好似無樓主減得 咁辛苦

食左好多日subway 所以想轉下
今日既pre workout meal係pho
kg*2都夠你個體重,用肉計大約700g肉(未煮)就夠
本身以為你好重tdee咁高
有冇諗過再計下tdee,減左重個數都會變左,同埋suppose呢個重量好似冇咁高
呢排睇左個research,做出黎運動消既kcal唔係線性關係1星期做2-3次同每日個每日能量消耗係冇咩分別
同埋如果到左平台期既話可以試下食返多少少,食到tdee,大約2星期,reset返個代謝
有樣叫adaptive thermogenesis,人會適應左現有既能量出入,令到冇咁易減到
靚女買咪比多啲珍珠人
我用而家個體重計過 其實tdee差唔多
同埋我而家每朝做1個鐘hiit
下晝先去gym rm做2個鐘weight training
大概8-10+個動作 每個4x12
我仲會做abs,有時仲會仲battle rope & kettlebell swing+burpees
平均每日行10k 相信我應該有

雖然你咁講,但每日做感覺上消耗多d
其實我之前減過 相信減多4kg 脂肪個人就會好乾
不過我覺得自己好細隻,我見過人係減脂期搵兩個星期,特登食多tdee增肌,我唔知有幾多用,諗住如果平台試下,然後再落。

不過暫時個進度都ok,希望1星期減到1kg脂肪
個令月就搞掂
屌那星個湯正到...
係我琴日煲既蕃茄薯仔湯
落左六個蕃茄

撚廚

塊斧頭 今日salt brine到聽日
然後reverse sear
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞