肥城減脂飲食記錄

374 回覆
27 Like 25 Dislike
減肥有冇錢都可以做架喎
我好認真咁睇完兩條片,佢講到除左有效減脂,post workout meal個recovery 仲比唔快既好3倍。

睇到呢到就有d又想轉
其實減脂,只要做啱野,食得好就一定減到
但相反我成日唔知自己身體吸收個情況,佢講到吸收咁好,我有心郁
睇下fit唔fit到入schedule
如果要夾硬就唔好
我自己係fasting workout前半個鐘度會飲齋啡個人會好hyper
破戒
Ok sorry
早兩日真係頂唔順
唔買杯麵,夜晚就冇機會食
其實斷食係咪每日計 定累積效果會高d?
由70增到82kg,表示減肥好易
23號開始減
唔明咩叫累積效果
斷食主要係比時間個身體去平衡返d荷爾蒙,主要係胰島素,現代人一般都係長期高濃度+會有阻抗,所以會肥
有斷食就慢慢降低胰島素,改善胰島素阻抗
用長斷食(3-7日)去減肥既人,代謝率上冇明顯減少,食返野都唔會好似傳統計卡路里減咁反彈,可能係你講既累積效果
梗係唔係
唔健康嘅有錢人比比皆是
ching我係飲住black coffee 做weight training
咁樣會唔會有影響
定飲完再做
我鍾意飲完過15-30分鐘d咖啡因上腦再去做
同埋做緊果陣唔飲野,之前補夠水
唔知做緊飲有冇影響,但我想workout緊d血集中係肌肉度多d
fit到入schedule 真係唔易
一般人都係放工先有時間做gym
好難顧及咁多
我都係因為得間得滯先可以咁做
我都係放假先會係fasting window做

Pre workout

正餐

Pre workout

Post workout

正餐
蕃茄牛肋條蒟蒻麵
氣炸三文魚腩

Pre

正餐

琴日唔係好舒服,所以冇食正餐
Post workout 有雞胸,冇影
琴日leg day應該係high carb day, 唔舒服食左勁少碳,今日好攰
,決定轉頭去食pho補carbs

好好味

Pre workout

Post workout

正餐

第一餐食左炸串

然後夜晚
有冇人可以俾d動力我,雖然減左真係好多,但呢排心情麻麻
點解冇人問我減左幾多,係咪冇人覺得我減到
大家係咪放棄左我
pre workout
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞