我和鄰居大姐姐的故事(4)

1001 回覆
131 Like 6 Dislike
秋秋 葉開威葉開熙⋯ 我地入黎啦
咁龍門呢
淇淇
英熊輝
淇淇留比我
今日未必得,但可能遲小小加下
玩下食字gag啫
新年睇下有冇靈感喇
非基
989巴
正解
謝謝
九十六

響Kitty姐姐屋企覆雨翻雲之後,我要趕住返屋企。

「唔黎多次嗱?」我坐左響床邊著衫,Kitty姐姐就扒響度赤裸裸咁攬住我道:「人地餓左好耐喇…一次點夠呀…」

「唔得呀,秋兒姐姐好快就練完歌返去架喇。」我擰轉頭錫左Kitty姐姐既口唇一啖:「下次再黎餵飽妳,好唔好?」

聽日就係寒假之前最後一個上學日,亦即係社際sing con既大日子。所以黃社所有參賽者(包括秋兒姐姐)都把握最後一日去練習。

「下次…都唔知係幾時…」Kitty姐姐扁扁咀:「嗲哋媽咪唔係成日都會去公幹架。」

「我唔得閒既時候,妳咪搵其他仔囉!」

Kitty姐姐起身由背後攬住我,道:「佢地冇你咁勁咁大條吖嘛!」

「淫娃!」我搣一搣Kitty姐姐個鼻:「儘量抽時間喇,我都想屌鳩妳。」

我冇Kitty姐姐咁多SP,唔通成日自己一個搞掂咩。

不過講起黎,其實我唔扑野既時候反而冇乜打飛機既習慣。

唔鍾意打完之後果種空虛寂寞既感覺。

講到好似我扑完Kitty姐姐就唔空虛寂寞咁…

「係呢…」Kitty姐姐眨眨眼問:「啱啱個小妹妹係你邊個?女朋友?嗌左架黎?」

「我咁細個學咩人拍拖吖,」我回答:「普通同學黎咋嘛。」

「普通同學又會拉住你隻手既?」Kitty姐姐好似鬆一口氣之後又古古惑惑咁望住我。

「咁佢要拉住我隻手都冇計架。」我聳聳肩:「我屌埋妳添喇,唔通妳又係我女朋友咩。」

Kitty姐姐裝出一副受傷既樣:「你咁講架…我想做你女朋友架!」

我諗起破處果日Kitty姐姐果副咀臉,道:「食屎啦你!」

「唔食屎,但我要食左你~~」Kitty姐姐姣道:「你真係同個小妹妹冇野?」

「冇呀屌。」我又開始唔耐煩:「呃妳有金執咩!妳信就信,唔信就算!」

Kitty姐姐好滿意咁點點頭:「我都冇話唔信!」

「好喇,我走先喇。」說罷我吻別Kitty姐姐再企起身,佢再全裸咁送我出門口。

*

「喂,你又同淇淇搞咩呀?」翌日小息時,阿必問:「尋日你走左去又唔同我地講聲,去球場又唔見你,問淇淇你去左邊佢又唔肯講,發生咩事呀?」

「冇事吖,我返左屋企咋嘛。」我冇講大話吖。我扑完Kitty姐姐之後真係返左屋企吖嘛。

「咁你同淇淇呢?」阿必又問:「佢尋日放學果陣全程扁晒咀咁,好似好唔開心。」

「真係冇事喎。」講堅,我轉身返屋企咋嘛,又冇鬧又冇屌淇淇,佢唔開心應該唔撚關我事吖。

我望一望淇淇,見佢同啲女同學熱烈咁傾緊計,完全唔覺佢有咩事喎:「唔係吖,你睇佢邊似唔開心?」我指住佢道。

「屌,我唔理喇,你快撚啲去氹返佢開心,還返個陽光活潑既女班長比我!」

「佢都冇事!」

「你而家去問佢!」阿必少有咁好堅持。

「屌你吖。」我都好堅持唔過去:「去黎托呀?」

「你去既話下次踢波請你飲寶礦○!」阿必仲係咁堅持:「十支!」

用十支寶礦○黎收買我,你當我傻鳩呀?

「好,我去!」我企起身向淇淇既座位出發!

同淇淇傾句計就有飲野,好撚抵屌!

「淇淇。」我大模斯樣咁行埋去。

八婆儀見係我就同淇淇講:「唔阻你地二人世界喇!」

「喂!」淇淇道。

八婆儀冇理佢,然後拉住鄭海欣行去阿必,仲一路行一路大叫:「死人頭林必才,你做咩又響我本數學書上面畫個裸女呀!」

咁大聲吸引到啲同學望過去…

然後…

「Hi。」我向淇淇打左聲招呼。

淇淇望住我,係有啲扁扁咀咁。

真係唔開心?

我響佢隔離坐低:「淇淇!」

「做…做咩?」佢有啲尷尬咁,但嬲又唔似嬲,係有啲不知所措。

「…」係喎,我黎做乜鳩既呢?阿必叫我氹返淇淇,但佢真係有唔開心咩:「冇呀,過黎搵妳傾計囉!」

「…」淇淇冇出聲。

「阿必話妳唔開心?」我問:「我黎睇下妳有冇事,同氹下妳。」

「…你唔知發生咩事咩?」

「我點知啫。」唔係尋日放學咁小事就唔開心下嘛。

咁撚小器架?

淇淇好似有小小扁咀…

「哎呀,我黎氹返妳,妳唔好唔開心喇。」我雙手捉住佢塊面向上揚,整到佢笑:「妳睇,妳笑返幾靚女?」

「我冇事喎。」但聽到我咁講,又比我咁整一整,淇淇咀角好似有小小上揚(唔關我扯佢面事呀)?

我諗我行過黎主動搵佢,佢應該幾開心,就算比我尋日咁甩開隻手,只要我肯黎搵佢,又肯氹下佢開心,佢就真係乜都唔記得。

「真係冇事?」

淇淇續問:「你…唔記得尋日放學咩事…?」

「冇事呀,我放左學返屋企囉。」我反問:「有咩事?」

「哼!」淇淇轉過頭扮嬲,但好明顯唔成功,因為我響佢側面見到佢咀角控制唔到咁向上揚:「唔理你!」

「妳唔理我咁我走架喇。」我準備真係起身走人。

「喂,熙熙!」淇淇急道:「又話傾計,未開始就走架喇?」

「唔?」我道:「唔係妳話唔理我架咩?」

「你…你…」淇淇望住我,突然間噗哧大笑。

雖然唔知點解,但我又跟住佢大笑。

(待續)
咩係嗌架?係咪想講嗌交或者吵架?
淇淇同其他人以為佢地曖昧緊
但其實熙仔骨子裡就係個fuck boy
好想睇淇淇同熙熙曖昧 之後俾姐姐睇到 姐姐呷醋個樣
頂唔住啦 好想有下集
3p
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞