我和鄰居大姐姐的故事(4)

1001 回覆
131 Like 6 Dislike
我諗又唔係執著既,係會連唔到故
Kitty沉啫
咁佢係吖嘛
多謝
始終你地先係老細
上面果啲唔劇透住喇

唔好寄刀片
如果係淇淇,阿欣甚至Kitty有冇得諗
睇落去就知架喇
呢套神作黎喎
我呢部垃圾冇得比喇
九十

Kitty姐姐講咩話?

「乜撚野我咩你話?」呢度太嘈我乜都聽唔到:「妳再大聲啲?」

「冇……喇…」Kitty姐姐深深咁望左我一眼,然後再笑一笑,再錫多我一啖。

「不如走喇我地?」我向Kitty姐姐做左個走人既手勢。

唔知Kitty姐姐聽唔聽鳩到我講野喇,不過見到佢輕輕點點頭,之後我由從後咁攬住佢撤退…

*

「係呢,妳又話我陪妳倒數既妳就會話比我知社長同秋兒姐姐而家點既?」響我送Kitty姐姐返屋企既路上,我忍唔住開口問道。

「嘻嘻~你真係想知?」Kitty姐姐問。

「係呀屌。」我開始唔耐煩。

「佢地…」Kitty姐姐回答:「咪冇野囉!」

「下?」就係咁?「咩事都冇發生過?」

「咁又唔係咩事都冇發生過既。」Kitty姐姐回答:「鋒鋒響平安夜果日向秋秋表白。」

「乜話!?」我忍唔住叫撚左出黎!

秋兒姐姐果晚係怪怪地架喇,但竟然係因為社長向佢表白!?

「等等…」我心入面有小小混亂:「妳點知呢件事架?」

「我係秋秋既好姐妹黎架嘛!」講既時候Kitty姐姐有一絲驕傲:「佢第二日下晝已經打左比我同我講左喇!」

咦?

即係話…

果日我踢完波返去聽到秋兒姐姐講電話…就係同Kitty姐姐傾呢件事?

「佢點同妳講架?」既然表白左但而家又冇野…即係點?

「秋秋拒絕左你地社長~」Kitty姐姐奸笑道:「抵死!果陣唔同我搞吖嗱!」

「淨係咁?」果日我覺得秋兒姐姐應該講得唔止咁少…

「其實秋秋都有同我傾唔少野既…佢話鋒鋒雖然比佢拒絕左,但係就話唔會放棄佢,會繼續等佢直至到秋秋肯接受佢為止…」Kitty姐姐答道:「秋秋覺得好煩惱,就問下我意見,可以點樣令到佢放棄。」

我有一種鬆一口氣既感覺…然後不知不覺咁面露笑容。

「你做咩笑得咁開心!」Kitty姐姐指住我道。

「咁我本身都唔想社長追到秋兒姐姐!」我倒是很老實:「係呢,咁妳點答?」

「我叫佢讓比我囉,哈哈。」講完之後Kitty姐姐望住我好似睇下我會有咩反應咁。

「妖,講堅喇。」我唔耐煩地道。

「嗯…我叫佢儘量同鋒鋒社長保持距離啦…」Kitty姐姐好似對我既回應有啲失望,佢再諗一諗道:「同埋同佢傾計既時候儘量唔好比假希望佢啦…」

頓了一頓,又道:「不過…雖然下學期係冇上學期咁忙…但係佢地都仲有社務上面要接觸…再加上你都知秋秋份人幾咁溫柔架喇,我諗佢都未必肯好決絕咁去拒絕鋒鋒…」

「屌,等我幫佢去屌柒社長咪得囉!」我道。

「你咪呀!」Kitty姐姐道:「你幫秋秋出頭咪即係等於話比秋秋聽我講左佢啲少女心事比你知!再講,如果鋒鋒最後真係追到秋秋既,係佢本事,唔係咩?」

「屌,但係…」

「你送到我呢度得喇,我自己上去。」不知不覺間,已經去到Kitty姐姐樓下,佢輕輕咁響我咀唇錫左啖,道:「多謝你呀小熙熙!今晚…我真係好開心。」

「嗯,開心就好。」我心不在焉地道。

「同埋…我總算講左出口…」Kitty姐姐將雙手放響心口,道:「對得住我自己了…」

「下?」

「冇野喇…」Kitty姐姐嘆左口氣:「放心,秋秋既事…佢自己會解決架喇。」Kitty姐姐叮囑道:「況且,而家都就黎考試,唔會有咩事發生既。」

「係喎,仆街喇要考試!」我仲乜春都未溫…

「好喇,你都快啲返去喇。」Kitty姐姐講完之後就作勢準備轉身入大門。

而我,亦趕緊儘快返屋企。

我冇留意到既,係Kitty姐姐其實並冇即刻上樓,而係用依依不捨既目光,目送我離開…

*

返到屋企,已經差唔多凌晨兩點。當然,叫做比起上次平安夜早左啲啲既…

估唔到,除左老豆未訓之外,秋兒姐姐都仲等緊我。

聽到我屋企既開門聲,秋兒姐姐就逼不及待咁開門探頭出黎。

「熙熙。」秋兒姐姐鬆一口氣:「你終於返黎了。」

「秋兒姐姐…」我歉然道:「Sorry,我又遲左返黎。」

「唔緊要。」秋兒姐姐幾時都係咁溫柔:「不過,下次早啲同我講,好唔好?好令人擔心架。」

「我搵唔到電話…同埋我都係臨時先決定玩多陣…」我依舊歉疚。

「我估到喇。」秋兒姐姐笑道:「除夕倒數埋先返其實都好正常。你多左同朋友出去,其實我都開心既,不過,下次早啲同我講呀!粒聲唔出咁遲先返,點都會令人擔心架。」

「知道。」

秋兒姐姐打左個喊露,轉身道:「等到你返黎我個人都鬆晒,早抖喇。」

「秋兒姐姐!」

「嗯?」秋兒姐姐擰轉面,一面倦容…

「新年快樂!」

「係喎,熙熙,你都新年快樂。」秋兒姐姐甜笑道:「啊!你一陣返屋企記得同Uncle解釋返點解咁遲返呀。」

大鑊了。

「早抖。」秋兒姐姐再甜甜一笑,再關好大門。

(待續)
忽然間覺得 Kitty 都幾慘
呢個故會唔會有ocamp 故既冰冰出現
其實Kitty除咗淫娃d之外 都幾可愛呀 對朋友都有義氣
分分鐘去到夏天都未見到阿冰出場
Kitty
Kitty之後會唔會從良,唔再集郵?
愈來愈覺得垃圾熙唔配同秋兒一齊

佢根本就係啲垃圾死狗公週圍搵人仆野,仲返去扮乖仔,秋兒呢啲好女仔煮埋飯屋企等佢,佢仲出去玩女人,仲要係秋兒好姊妹

呢啲垃圾狗公窮撚咁都有女,冇天理

要處於 ntr 之刑
駛撚理佢地咩
熙熙爛口就梗㗎啦
Kitty沉船
文呢
樓主你去左邊
樓主今日休息咁大件事冇人講?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞