我和鄰居大姐姐的故事(4)

1001 回覆
131 Like 6 Dislike
秋兒答:你咁撚為食,我唔出去做雞點買好送呀
硬係覺得社長同雞排妹有夾過
睇到心up 唔知想點
屌你老母開始睇撚到躁
隻臭閪咪撚搞事啦
男主又中二又爛口 主線任唔做就成日side track去屌閪 睇到火滾
嚟緊會唔會幾日又屌一次閪㗎
雖然支持熙熙屌雞排妹
但極其量都只係支線任務
就算唔做主線陪秋兒
都搵下淇淇啦鄭海欣明明都鐘意熙熙(我估)
但呢排次次都係熙熙忍唔住想食好西同食好西

其實樓主寫得好好
我會繼續睇
不過想有少少改變
唔使個套路次次都一樣
樓主加油
今晚夜小小

統一回應下事
直至扑下一條女之前
扑野既情節應該會輕輕帶過就算
亦會加快返小小節奏

多謝大家意見
我會繼續努力
八十八

「我邊有地方去。」秋兒姐姐柔聲道:「我每一年都係諗住好好咁睇住你架喇。」

咁講起黎…

自從秋兒姐姐升左中學之後,每一個聖誕、除夕又好似真係同我一齊過…

係最多有時會多左個林太。

不過…

危機尚未解除。

「冇人約妳去玩咩?」我假裝不經意地問。

「諗住要睇住你嘛,我推晒佢地喇。」秋兒姐姐微笑道:「不過下年如果你要出去就早啲話我知,我同Kitty去行下街都好。」

呃…

心入面有啲複雜既滋味…

一方面我其實好感動,原來秋兒姐姐將我擺響佢心目中既第一位,所有邀約佢都推晒,就係為左照顧我。

而照佢既講法,佢同社長有路既機會應該都唔大?

不過…我另一方面覺得自己好慚愧…今晚我就係同佢既好姐妹Kitty姐姐去食晚飯…

我本來感動到想掉低Kitty姐姐留低響屋企食飯…但係一諗到今晚將會係我人生第一次食正式既自助餐,機會難逢…

唉,我覺得自己好差。

「既然係咁,不如我地而家一齊落街市買餸?」秋兒姐姐提議道:「我自己夜晚一個煮可以簡簡單單就ok,但晏晝果餐同熙熙食既就要食好啲!」

「秋兒姐姐…」

「嗯?」

「妳對我真係好…」我真係覺得好感動…

「你…係我最重要既人,我唔對你好對邊個好呢?」秋兒姐姐甜絲絲地笑道。

而且…笑得有啲腼腆…

佢好少對我露出呢種笑容…

心入面好甜好甜。

「嗯。」我都好感動:「妳都係我最重要。」

秋兒姐姐甜絲絲咁一笑…

我地對望左一陣…

我諗…秋兒姐姐對社長一定冇呢種感覺…

「咁我地行喇。」秋兒姐姐回過神來,有啲尷尬咁企起身準備行去房:「我入去換件衫先,你都快啲換衫出去喇。」講完就行左入房。

我同秋兒姐姐之間,好似係第一次有呢一種既感覺…

好似…

自從mk曦球場事件之後,我地既關係有啲啲唔同左…

*

唔知係咪同Kitty姐姐搞野搞得太多,我望住秋兒姐姐間房,腦入面竟然萌生左佢響間房入面換衫既畫面…

諗下諗下…下面好似硬硬地…

停!停!停!

余正熙你痴撚左線呀?你會唔會對住家姐起淫念呀?秋兒姐姐當你係親細佬,你竟然響腦入面諗緊佢換衫既畫面?

我拍一拍自己塊面,行出秋兒姐姐屋企,返入自己屋企,再洗左個面冷靜返先至換返件衫…

屌,差啲響個腦入面亂倫…

*

呢餐午餐食得好開心。

我地兩姐弟好溫馨又好甜蜜咁樣周圍去街市既每一檔度格價(係呀鬼叫我窮呀)、買餸…

果陣屋邨既街市係有人情味既,啲老細見我地兩姐弟黎幫襯好多時都會收平小小,結果我地買左硯同蝦返去煮。

大時大節,食得豐富小小,都應該冇乜所謂喇。

返到去我又想幫下手煮,點知比秋兒姐姐笑笑口趕左出廳,叫我溫住書先。

到最後,秋兒姐姐整左豉椒炒硯同白灼蝦,仲有炒左碟菜。

其實唔算太多餸,但兩個人黎講啱啱好。

同埋我要留返個肚食自助餐…

呢餐飯我覺得好好味,食得好開心,好溫馨。

只要係秋兒姐姐煮既,都一定好好味。

只要係同秋兒姐姐一齊食既,都一定會好開心。

*

地鐵站。

「小熙熙~」Kitty姐姐衝埋黎撟住我手臂:「等左好耐呀?」

今日佢著左粉紅色大褸,襯埋入面既白色毛衣,雖然好似雞咁,但又幾好睇。

「屌,又遲到。」

Kitty姐姐成個人撲上黎攬住我,然後大大力咁錫左我一啖:「咁樣補償返啦,好唔好?」

其實佢咁樣錫埋黎,我除左覺得咀唇軟綿綿咁幾舒服之外,內心真係冇咩感覺,所以咁樣補償法我想話唔好。

「唔駛喇。」我道:「快啲行喇,好肚餓呀!」之後若無其事咁回禮錫返佢一啖。

「嘻!」Kitty姐姐轉而拖住我:「行喇我地!」

我地一路十指緊扣咁拖住一齊行,響旁人眼中,或者我地就好似情侶咁。

不過我地只係炮友。

老實講,比Kitty姐姐咁撚樣拖過既男仔應該多不勝數喇。

不知不覺間,我地行左入一間裝修得好靚好大間既酒店。

「呢度係…酒店?」我疑問:「我地黎呢度做乜鳩?爆房?」

響呢度爆房會唔會太奢侈呀?

Kitty姐姐輕輕拍左我個頭一下,道:「鹹濕仔!淨係掛住諗呢啲野!」頓了一頓又道:「呢度開房好貴架,我邊負擔得起?」

咁我又奇怪了,問:「咁我地黎做乜?」

「食自助餐囉!」Kitty姐姐笑了笑:「呢度除夕夜好難book架,好彩一早book定咋。」

「原來酒店有自助餐食?」我以為係餐廳先有添。

「哎呀,小熙熙你真係好可愛~」

「屌。」擺明寸鳩我。

「到喇,入去喇。」我地停左響酒店附設既一間餐廳入面。

裝修得好豪華,我呢世仔第一次黎呢啲地方食野。

(待續)
好想打鳩熙熙秋兒姐姐做到咁明顯都仲唔留係屋企
熙熙
又窮又貪心
係人類搏殺嘅原動力
屌你老母個阿熙究竟想點呀
屌佢老母咁撚樣都唔識珍惜
習慣左響身邊,以為一切係理所當然
再加上佢自己都唔知自己對秋兒係咩感情
自己又幼稚兼小學雞
所以就係咁揀

市儈佬
都係
小學雞、太習以為常、對身邊既事物太理所當然、幼稚、唔知自己想點

算唔算係形容而家既阿熙得貼切?
秋兒
咩都唔知可能對佢係最好
但你地會唔會因為咁而唔鍾意佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞