Ted Cruz反對《香港人民自由和選擇法案》,令法案不能於美國參議院通過

1078 回覆
764 Like 76 Dislike
含到盡
點解你會覺得難民係會俾人歧視?
歷史上有好多難民
猶太難民 越南難民 印尼排華難民 古巴難民 等等
大部分都成功融入當地社會
你唔好作奸犯科 嘈喧巴閉 人哋點解要歧視你?
你覺得香港人比唔上以上民族
Or 你覺得西方國家嘅人特別野蠻
定係你自己對難民有偏見?
香港人呢種咁既閪格真係永世都唔會變 仲要當人老鳳咁 本身人地就冇義務一定要幫啦 佢自己國家唔使理咩 樓上果幾個人既留言完全呈現曬大種乞兒 仲要屌人盲撐Ted 人地講既重點根本唔係到
係 撤走哂所有海外組織一齊上深圳河同支那決一死戰先最有骨氣

希望Dem喺出年兩個senate位贏晒
Dem冇一個反對呢條法案
冇諗過走 香港人果然諗走佬係世界第一
就好似火鳳咁
埋藏左響袁方隔離嘅嗰條針好多年,嗰個就係楊修,最後先至整死佢
講得出呢D說話既人一係偽中立港豬一係從來冇考慮過手足生死既賤畜
你以為我地屌係為左方便我地自己去做難民
相反你賤畜偽中立拎手足條命黎扮慷慨既態度已經盡露
唔係 呢個PO一堆blocked user 第一版就已經有好幾隻

80後巴打(收成期)#78947
一人一間老闆數銀紙數到手軟嘅黃店
https://lih.kg/2286890
你以為我地屌係為左方便我地自己去做難民?

得罪講句大部分都係啦下話
睇下D移民po幾多人話等埋美國先 就係想自己可以消費手足移民美國享受生活
一定第一時間話民主黨係賣國親中大仆街
共和黨就經過周全考慮 的確要考慮間諜問題
雙重標準到
連登仔
其實大部份都唔算係走佬,走佬係有迫切性
而家班友係食住條水搞平時搞唔到嘅移民
英國有又話唔鐘意,要等加拿大
五眼放題慢慢揀咁
聽完Ted Cruz講 佢覺得本身已經放寛左難民條例比香港人根本唔需要多多呢一條 又覺得比多啲香港人入美國對反共冇幫助 可唔可以咁理解
真係好想知,究竟係被Trump洗腦洗到儍咗,定係有咩政治組織/利益集團喺呢幾個月有組織地控制網上輿論
人地係香港人定你係
比人賣豬仔仲要數錢既逆向版

只係相反立場既傻鳩小粉紅 
政客日日鳩吹支持,但到投票先話反對,大家明啦
你哋班on9 話理解條毛乜。無行動你up 都得
法案通過一定可以在國際上打壓奶共政府。
啲連登仔成日都大愛左膠上身,幫人哋諗埋嗰份㗎啦
衰啲講句,世界上有乜嘢難民係可以好得過「香港難民」?
歐洲都可以收左成百萬敘利亞難民,過到去強姦丶搶劫、真主萬歲引起一大堆社會問題
香港人都有缺點,但更缺點都冇呢班人咁多缺點,而且仲要大量財產拎個去振興當地經濟,或者有高學歷嘅年輕人過去做嘢

成日連登仔講起移民丶難民,就最鍾意講咩防止滲透你真係唔好當玩政治滲透出神入化嘅中共會靠果一條半條bill再去整多啲間諜入去啦

成日沖出嚟話人分化
到返轉我覺得嗰班成日開口埋口幫其他國家響度諗話「防止滲透」果班人先至係中共嘅文宣機器
幫大家排斥移民,全香港人留響香港到時入集中營
被判刑既手足生死係緊要 但人地唔幫都冇辦法 從來國際線都只係bonus 我純粹係理解佢做呢個決定 冇話支持Ted既決定

企係香港人既角度手足優先係好正常 但我想講人地美國本身都自己都已經有好多internal affairs 唔幫亦都唔代表啲咩 相反 就因為人地唔幫而去屌人地根本就係典型乞衣既無賴格

錦鯉有乜高見?冇bno咪揀澳洲/加拿大/台灣囉 有bno自己會走去英國啦 辦法總會有 少左個option唔係人地欠你架
Thank you ted

做得好

冇話欠 而家係咪屌都唔撚得呀
佢反對 我就屌
好fair呀
啊侵生意人
縮數唔意外啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞