Ted Cruz反對《香港人民自由和選擇法案》,令法案不能於美國參議院通過

1078 回覆
764 Like 76 Dislike
香港人含得撚啦手足?手joke
佢地唔明,邊個幫香港人我地就撐邊個,道理好簡單

事實就係佢阻住香港人,屌佢都好正常,唔係唔屌得下麻?
真係笑撚咗,當日邊個有份抹黑袁弓夷呃資料
今日法案唔過就亂鳩咁屌共和黨

Congress 已經有兩院共識全票支持
唔係點上到 Senate?
成班真係好似太監
正常既,香港人咪又係支那種本性難移
無屌共和黨喎,淨係屌Ted都唔得?共和黨同意哂得佢反對咋喎,你睇清楚未
咪係
跟本就應該係咁
邊個幫香港人我地就撐邊個
上面有條on9講咩唔駛理我地香港人
盲撐到咁都唔知咩撚人嚟
係囉,下次做遊說係咪要問清楚兩黨意向先,HKDC 好明係偏埋一邊
Ted 既 concern 係符合佢一貫立場 ,HKDC lobby 果陣應該明

唔覺得過唔到係好事,但你個結論係乜?大家等死算?美國唔會幫你,定係拜登先係救星?
肉酸到
今次無位入民主黨 就叫大家尊重Ted 理由
我都希望連登仔尊重 美國人奶人民幣既理由
人地奶人民幣唔需要同你香港人交代
係 所以唔明成班狂熱侵粉諗乜
不惜要撒播fake news都要呀侵登基
肉緊過美國侵粉
事實就係共和黨全部人同意得佢反對,咁都唔屌得我無野好講。我都撐侵,但首位係撐香港人先,侵嘅政策對香港人不利我都會屌,就係咁簡單
克魯茲指出,在美國目前移民法律下,香港人本來就有資格成為難民,川普7月也特別增加難民名額,並將其分配給香港。他說,「香港人民自由和選擇法案」恐會大幅降低美國難民門檻,導致連無法舉證有被迫害可信恐懼的人士都能取得難民身分。

即係其實手足依然可以申請去美國
佢地個口吻好似維園呀伯咁 自以為睇通成個局勢 再用好同情既口吻話其實情有可原
因為依度好多人都係用非黑即白的角度去睇美國政治
以為gop=反共=好人
Dem=左膠奶共=衰人
但好多野唔係咁簡單
侵、Ted Cruz 同埋好多政客撐香港都係因為有共同政治利益,你估同香港人有親
佢地反移民都係不嬲右派意識形態黎
呢個時候咪見到佢地真正既價值觀係咩囉

總之政治都係互相利用
要記住呢一點
你搞清楚先,份野係 House 通過咋, Senate 從來冇呢條 bill ,例如《人權民主法案》就係兩院都有 bill, Senate majority 既議會冇 bill,要參議院直接 hotline 條 house 既 bill ,唔算共識掛?
咁又唔好咁講
人係自私既
你估美國真係咁偉大幫香港撐香港人咩?
只係咁啱有個潛在敵人影響佢利益
而果個潛在敵人又係我地既敵人
咪出嚟呃下光環兼利用下我地打擊下個敵人囉
不愧係撈開政治既人
完美演譯咩叫精人出口 笨人出手
證明有人借機抹黑Ted Cruz
全世界都唔應該幫香港人
由鳩班香港人自生自滅就岩
理性d睇 美國政府係應該以美國利益優先

美國做緊既制裁已經係咁多個國家最多

英國係幫香港搞bno 5+1 ,但係制裁官員方面一直都得個吹字

所以兩者睇得出美國係真係用強硬手段對付中共。而英國就採取相對溫和既政策幫香港人。

美國可能已經有整套方案打算消滅中共,如果真係滅到中共,仲駛乜移民。
巴打係咪有誤會?
我係恥笑緊啲盲撐ted既人喎
佢而家阻緊香港人咁我地香港人屌佢有咩問題?
唔通好似上面有啲on9仔咁又表示同情理解咩
學上面有位巴打講咁
啲太監講咩同情理解表示尊重
咁不如都對登奶人民幣表示同情同理解同尊重佢奶人民幣好過啦
更正應該叫流亡
exactly,邊個幫我地咪撐邊個
好多人放左真感情落去盲撐呢d人,真係痴撚線
除非你係美國選民,如果唔係,ted cruz 根本wfc
如果係美國選民,咁更加要屌啦,政客做左仆街野都唔駛pay the price咁佢只會一路做落去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞