[支那] 中國鐵路負債逾5兆

234 回覆
64 Like 2 Dislike
香港高鐘得1000 幾億幫唔到祖國手
中鐵總營運堪憂 所幸高鐵已賺錢

屌你中國政府減撚哂佢所有稅務乜乜柒柒先有得賺
咁樣叫賺錢咩
轉個頭印返晒出黎啦
小心包裝成優質債券/基金賣比香港人

香港已經大把啦
或要步東瀛國國鐵後塵
或要步東瀛國國鐵後塵

又玩國鐵民營化
或要步東瀛國國鐵後塵

又玩國鐵民營化

日本有無得賺?jr東日本有無?
或要步東瀛國國鐵後塵

又玩國鐵民營化

6間客運公司入面
3間賺錢,1間收支平衡,另外2間仲蝕緊錢
或要步東瀛國國鐵後塵

又玩國鐵民營化

6間客運公司入面

JR北海道係咪蝕得最勁?
乜撚野叫 重責大任 ?
點解欠債咁多都仲好似冇事咁 啲錢係咪唔洗還? 咁佢又會幾時爆?
都唔會支爆架啦
或要步東瀛國國鐵後塵

又玩國鐵民營化

6間客運公司入面

係,成個北海道得札幌都市圈係有錢賺,其他基本上都係支出龐大但收入極少
或要步東瀛國國鐵後塵

又玩國鐵民營化

6間客運公司入面

係,成個北海道得札幌都市圈係有錢賺,其他基本上都係支出龐大但收入極少

一大風雪就要停運維修,JR四國至少冇乜依個問題
或要步東瀛國國鐵後塵

又玩國鐵民營化

6間客運公司入面

北海道蝕到青藏鐵路冇咩分別
唔好信 佢地啲價自己調整 想加人工先咁講 岩岩先加左價
利申:成日北上出差
或要步東瀛國國鐵後塵

又玩國鐵民營化

6間客運公司入面

一大風雪就要停運維修,JR四國至少冇乜依個問題

台灣高鐵咪又係蝕到67
香港高鐘得1000 幾億幫唔到祖國手

祖你老母!

扮乜撚唔係中國人
大家都中國人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞