男上司帶女同事出差只訂一間房 網民委屈痛哭求救

479 回覆
455 Like 29 Dislike
所以話
五十肩
咪係,乜撚都佢地講晒
到奶野個陣又話條女根本想做雞搏上位,點知偷雞唔到蝕渣米
召喚五十肩
個腦一堆番號即時浮現
唔係咁多人爭位點會請你啊
條女都要話辭職添啦
何況炒咪炒
唔通乖乖哋同佢同一間房咩
問清楚成件事有利無弊喎
上司沒有對她作出任何不軌動作
即係只係鋼鐵直男唔識女人心?
否則搞左啦
冇人當佢係強姦犯,只係當佢有不軌意圖
連登仔:
冇出事:咩都未做已經先行人格謀殺
出事 : 臭雞 明知book一間房有蠱惑仲去
係咪傻撚左,有冇睇曬?個上司無問過女下屬意見就同房,人地問佢佢仲話女下屬講左Ok,咁都叫心邪?係咪食左屎講大話+意圖不明
一定要出聲
樓主個仆街copy漏左最重要嗰段

出發前幾天,男主管請女會計幫忙訂房,但女會計一看覺得不對勁,偷偷將訂房明細傳給原PO,「主管只訂了一間雙人房,還說會讓妳睡床、他去睡沙發」。儘管女會計當下曾詢問,「公司又不是沒錢,幹嘛只訂一間?」但男主管回答「她(原PO)說可以」。

原PO一聽很錯愕,立刻駁斥「我才沒有,怎麼辦!」女會計則提醒,當天可以裝病或請假,或考慮一天內來回,務必小心。不過,男主管曾說過晚上要跟客戶應酬,不太可能一天來回,讓原PO相當為難。
上司未必係老細個仔
咁搵下份工都要時間
佢而家俾番個下台階對方,叫做俾少少時間自己搵下份工

問清楚?你估你仲係學校讀書咩
唔係每件事都可以問清楚
除非你準備反面
你鐘意話鄭少秋晚晚舉起沈殿霞都得
成日話女仔要有危機感
要識保護自己吖嘛
咁佢有concern有咩問題?

如果佢照一間房
到真係有事發生個陣
一定又一大堆人鬧佢
話佢同一間房預左

真係公你贏字我輸
照你咁講
唔畀佢屌就借啲意炒
根本問唔問就唔會有咩大分別
對嗰上司嚟講 唔屌即係已經反咗面
問咗起碼有可能係誤會

出差問句可唔可以自己一間房唔係好正常咩
楓可憐正到
依家只係上司下屬嘅關係, 同佢有親好frd 呀? 冇啦啦住同一間房?
冇人話一定係強姦, 但就咁聽都知有意圖啦
冇撚野呀你, 以後你條女同其他男仔同房都一定帽事啦
似係你先入為主喎。
有問題唔一定係指緊不軌企圖,可以係指緊同唔親密嘅人係私人空間嘅嗰種尷尬。好似有客係你屋企同你自己一個/同屋企人係屋企你啲衣著同行為都唔同啦。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞