男上司帶女同事出差只訂一間房 網民委屈痛哭求救

479 回覆
455 Like 29 Dislike
住宿提供就基本㗎啦,講話享受就應該係你呢啲人先講得出,個腦剩係用錢去衡量其他嘢
咁成件事咪解決咗囉
book錯咪book返, 就算上司話係得1間房
你鍾意咪自己隔離book多間囉
唔通上司唔比?
都係唔好同佢癲啦
佢擺明係出黎推post架啦
可能嗰間係單人房,想叫條女自己顧自己呢
你自己唔識問啫
自己唔問之後又嫌呢樣嗰樣安排有問題
大佬打份工都要幫公司諗慳錢
做慣奴隸定點
就算係咁都唔代表個上司就係衰人架嘛
佢遲通知, 你唔識問架?
點解乜都係個上司錯晒?
上司係gay就冇問題
早死遲死都係死係咪一樣?而且一直講緊唔合理。你太遲通知咪唔合理囉。再者其實佢上司係從來無通知過。
上司無諗過呢個已經係問題啦。又返番去你覺得。你覺得點其實無關重要,你覺得係小事,人哋覺得唔係嘛。
你覺得唔需要開post討論,但事實係你推緊post
都話公司要慳錢, 你又出去book完再claim錢, 你唔好去book總統套房? 同房瞓一晚點唔方便法? 1晚半晚遷就下都唔得? 如果你覺得沖涼嗰啲唔方便? 咁咪你沖嗰陣我出一出房囉, 好易解決啫
假設佢仲有房可以到時book啫, 補救方法, 因為遲咗通知, 加員工又冇問
執左間公司咪最慳囉
蚊型有蚊型好啊
冇咁多是非同隔閡
男人被誤會好正常
唔識避嫌抵比人話
同埋你有無追po架 個上司呃個會計話女同事都同意一間房
明哂啦 咁都有得兜
That’s why要反父權
學嗰位唔知乜巴打話齋
唔通你覺得總統套房先瞓得著, 我又要去book比你?
住宿係基本啊, 所以你而加咪有酒店住囉, 有咩問題?
你嗰啲就叫討論, 我嗰啲就叫推post?
我都講咗, 咁的確係唔應該咁遲通知
我只係解釋返其中1啲我覺得嘅可能性點解個上司會咁做啫
慳錢係因為想賺錢, 而加你又話執咗佢
咁你想點
有冇諗過九成人都覺有問題
其實已經係一個問題
真係咁慳派一個人出trip 味得囉
咁個上司真係有問題喎屌

講到尾都係佢自己處理得唔好啫
以我所知好多細公司都有機會男老闆女下屬出trip係同房架啦
佢無諗過到時真係出事 告到間公司破產 咁以後真係唔洗book房了
如果事主話要總統套房先訓得著,你上黎開post我肯定呢到屌到事主面目全非,你極謬化人哋論點無意義。一直講緊合理呀,你都話你另一半都覺得男女同房有問題啦
你點計到9成? 你認為係, 就9成?
呢個世界實有人認同同反對架啦
所以幾時都話溝通先係最重要
一定要等人通知? 你唔識問?
第一,女人都可以強姦男人
第二,假設女人冇男人咁好打本身就係歧視同偏見
點解要性別定型人地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞