男上司帶女同事出差只訂一間房 網民委屈痛哭求救

479 回覆
455 Like 29 Dislike
呢啲睇人架啫
但唔一定係唔分房就有問題囉
你覺得介意, 你咪同上司講囉
事實係呢個世界總會有人介意同唔介意
點解一定係上司有問題
係啦 搞到人辭職走人 啲嘢你幫佢做埋啦
當係真事
如果係大公司,一男一女出差book一間房無可能過到compliance
如果係細公司,走吧搵過第二間
咁所以而加係慳得嚟, 2個都有得住酒店囉
定你想我住酒店, 你住賓館?
有得你住酒店, 仲要我分埋房比你?
公司有錢夠唔係攞嚟咁嘥啦
屌, 宜家個post既事主咪就係介意囉
咁你討論乜9姐? 又要扮caring
剩係諗點壓榨員工,你做上司或者老細都十成十當自己大爺做埋啲閪嘢,算鳩數啦你
其實我覺得個上司都要講聲
但淨係同1間房呢件事我唔覺得有問題
放心, 長期監察住
你請我返黎我就要同你同房?你請奴隸呀?合約包埋呀?你出人工我咪做野囉,但唔係同房.工人姐姐都要有間房啦。
以你邏輯,公司使咩分男女廁,一個廁所公用最慳錢最慳地方啦。人工fat fat
咁都有番號
你做唔掂, 梗有人做得掂
你咪唔好做囉, 你驚我請唔到人?
條友真係唔識 之前公司有人講兩句過火嘢 公司即出公告叫人唔好亂講嘢辦工室性騷擾等等 一男一女一間房 根本無可能
事主介意咁有乜好講
討論緊件事本身有冇問題吖嘛
你睇佢話廁所得一格
咩auditor做通宵訓埋一間房就知佢蚊型公司啦
壓榨員工?
比酒店你住都叫壓榨員工?
咁我自己住酒店, BOOK多間賓館比你囉
到時你咪又係嘈呢樣嗰樣
而加連我自己都同你同1個享受/空間
你做員工同老闆住嘅地方一樣
我點樣壓榨你?
你覺唔覺有無問題無人想知,一直咪屌緊個男上司無問過事主,唔知做咩扯去公司慳錢到
廁所長期用, 會唔方便
你住酒店房, 1晚半晚啫, 又貴喎
而加同1間房有咩問題先?
仲有個上司有話你唔可以自己出去book多間房?
而加老闆我又係住酒店, 你都有得住, 仲講到咁慘?
其實早通知定遲通知都有通知啦
至少都係去前
到時去到book都得啦
又唔係啲咩旺季
根本個上司都冇諗過原來呢個竟然係問題
所以佢先冇早通知啫
呢啲咁小嘅事都要開post討論
咁嘅員工都請唔過啦
其實我講事實姐 社會不嬲針9男人
而呢個原因都係男人帶嚟
我又無話全部男人都係仆街 係社會比佢地形象係咁
好簡單 網上交友騙案嘅廣告 咁多年做壞人都係男 被呃嘅都係女
廁所會唔方便,同房又唔會?公幹公司提供合適住宿好合理呀,如果事主可以book房claim返錢無人會覺得有問題。
同女同事同房有咩問題?
你同你啲同事關係好差?
又唔係啲咩旺季<---咁房價應該好平, 點解唔分兩間?
慳個雞粹既公司, 咁既工都打唔過啦
父權社會一樣影響男人
得啦, 你間蚊型公司更係無問題啦
真, 一嚟就當正上司有問題
淨係識怪人遲通知
你唔識問架咩
一間房咪一間房囉
咁都唔得, 都唔知咩人嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞