男上司帶女同事出差只訂一間房 網民委屈痛哭求救

479 回覆
455 Like 29 Dislike
而加有冇話唔比個女下屬自己book房?
如果佢唔出聲出事又俾人話佢自願
真, 成班青頭連登仔見到女同事都扯晒旗啦
如果幻想到同1間房, 佢哋淨係諗到強姦
做audit最多都係同過同性同房
會係一間做野唔代表連沖涼同訓都係一間房
乜撚野做通宵攰就直接一齊訓
攰到行返隔離房既力都無?
你自己係咁就唔好講到件事好正常咁先得
比人姦左就一世都比人姦過,唔係話拉到條友就當無比人姦過,呢啲嘢無得返轉頭,咁點樣等人做左先?
咁咪係囉, 你去旅行去玩都識慳錢啦
何況出嚟做生意搵食, 有得慳梗係慳啦
同1間房啫, 講到個上司要強姦個下屬咁
一定要2間房先叫識待人接物?咩standard?
咁可能你同你上司關係唔好啫
其實私底下咪又係朋友, 有乜所謂
呢d post 都有傻閪
因為純粹要顧另1半感受啫, 你問我我就覺得冇所謂
始終都唔想另1半介意, 冇謂嘈交啫
但係你自己1個咪求其囉, 又唔係叫你扑嘢
同1間房有咩咁大不了
大家都係講事實啫
公司要慳錢有咩問題
又唔係迫你同房
叫你自己book又話唔會自己出錢
咁你想點呢
而家個問題咪就係個男人上司話佢搞掂住宿,係個會計出發前比張單事主佢先知同一間房。完全無問過事主意願。係啦,出trip實係要自己搞掂住宿啦。一直屌緊個男上司安排不當,唔知點解會扯到到男女平等,公司慳錢會加去人工到(咩邏輯)?
睇佢打啲嘢真係浪費時間
公司要慳錢 就唔洗你出啦 佢叫你出去做嘢仲要幫佢諗埋點慳錢 諗下點做好份內工仲好啦
唔一定淨係得同性
同埋睇下你同啲同事關係點啦
如果好好, 一齊同1間房瞓真係冇咩所謂
得一格廁就收皮啦
你更係無所謂啦
你有無問過你女同事有無所謂?
定你用你Title壓落去? 唔訓一間就寫衰你appraisal咁?
可能男上司自己另外有地方住呢
慳錢係慳係應該要慳既地方,照你咁講,瞓街都得,酒店錢都慳返
請你嚟返工, 洗唔洗問你今日返工舒唔舒服幫你揼埋骨咁?
咁係咪未出發前就通知咗? 咁有冇通知吖?
因為個上司都覺得冇咩所謂, 啫係你唔會下下好小事都問你同事架嘛
你係老闆, 而且又決定到話到事, 又唔係啲咩大事, 問乜鬼啫
慳咗啲錢會唔會比你袋? 呢個就好睇個上司/公司架啫
但你諗下, 無論益個員工定益間公司, 都好過益間酒店啦
你咁識幫公司慳錢, 上司一定重用你
你咪用緊你既思維套落其他人到,你係覺得無問題呀,但連你另一半都覺得有問題,事主都覺有問題,事主屋企人都覺得有問題,呢個咪問題囉。
如果個上司真係book一間房,佢應該先問事主,而家係問都無問佢話搞掂,出發前事主先發現。
老闆快d出去望實你班員工啦
唔係佢地又偷懶架啦
再係咁你慳埋慳埋都唔夠呀
所以咪冇叫你諗, 都唔覺得係啲咩問題咪冇好早好早前down聲囉
公司又慳到錢, 你又可以專心諗點做好份內事喇
而加有咩問題呢咁?
真係做過男女共用廁格嘅公司, 有咩問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞