男上司帶女同事出差只訂一間房 網民委屈痛哭求救

479 回覆
455 Like 29 Dislike
初入職場會面對很多困難,其中最難處理的一定是性騷擾。有職場女新人在討論區分享悲慘經歷,指自己好不容易在疫情下找到工作,而且有幸與上司出差見客。怎料發現男上司擅自決定只訂一間酒店房,嚇得她半死,不知道應否如常出發,並向網民求救。

早前有台灣女網民以「求救!!上司帶我出差只訂一間房....」為題發文,表示自己畢業後幾經辛苦找到一份喜愛的工作,薪水待遇、福利、升遷制度都不錯,而且被安排在老闆兒子的團隊。入職一個月後更獲上司賞識,邀請她一起出差見大客,並聲稱會幫她安排好酒店住宿。

女事主詢問其他網民意見,大部分人都建議她自己畀錢Book多一間房,或者放棄出差,「保護好自己,能不去就不去」、「勇於說出問題,立場要堅定,夢想的工作不會只有一個」、「隨時讓朋友跟你保持聯繫,最好能定位你的位置」。也有人表示同情,「我懂你的無奈和心寒,既不想放棄工作,可是又怕自己被侵犯」、「最壞的打算就是離職,看妳要選擇妳的人生還是工作」。

最後女事主決定找信任的人借住一晚,哥哥得知事件後即拜託女友收留她一晚,更霸氣地說:「我可以養你,不要怕沒錢,馬上離職!」她亦解釋由於上司沒有對她作出任何不軌動作,即使向公司告發也沒用,只希望盡快辭職全身而退。又勸勉其他人要勇敢面對,「不要像我一樣害怕失去,而沒有馬上決定保護自己」。
ipx-528
好多套
新北市
咩都未做已經先行人格謀殺
出張ntr
呢件事就試到佢係咪醒目女
他想強姦我
如果個上司係靚仔應該就冇問題
呢啲好基本,唔應該錯
如果個上司係正常人 呢d野正常點都要避忌 邊有可能淨係book一間房咁on9
訂得一間既人格唔係已經有問題喇咩
調返轉係輕熟女上司對男新人就可以喺成人台見

上司 我不想努力了
即係2個男人就1間房冇問題?唔比人gay?
人工包左以上服務
訂一間好明顯人格有問題
除非有成3條友齊齊屈蛇
男上司,老闆兒子,剛入職就忽然被賞識受重用...
咁男vs男,反抗機會大啲
女嘅體能上係劣勢
咁訂一間房好難唔會咁諗wo,試下你條女上司出差同你講訂一間房你會唔會比佢去
個老闆兒子算唔算開咗條升職捷徑俾佢
講經咩
女仔體能差建基於女人比男人體重輕
但如果同一體重,女人係大力過男人
再講依加大把女人重過男人
應該係男人要怕囉
講緊正常情況出差
1男1女係咪都要避忌啊
而家個內文事實就係男上司帶女下屬 唔係2個男
SSNI-529

美人上司と童貞部下が出張先の相部屋ホテルで…いたずら誘惑を真に受けた部下が10発射精の絶倫性交 天使もえ
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞