[馬狗躝] 曼聯終極FF轉會窗暨黑警死全家吹水區[1099]

1001 回覆
10 Like 5 Dislike
“Yeah [I did]. Fred has played really well. We spoke about staying calm and on your feet [at the break],” the manager said.

事後訪問蘇B都有話佢有諗過換Fred, 但我覺得唔換Fred都無咩好屌,半場1:1緊,佢又真係踢得好,我都諗唔到後備有邊個可以有Fred+Mct果種掃蕩力

要怪就怪Fred做咩上半場頂唔住頸撞人地,仲要馬對熱果場已經示範過一次
咁咪要教囉
下下要防中幫佢執屎
執到就開心
執唔到咪失波囉,到時怪邊個?..
問題係你講到曼防守已經天衣無縫咁
巴黎攻得入係因為佢地進攻勁
唔關球員/戰術問題
講埋尋日失第二球
完全無人守禁區頂
咁又係球員定防守戰術問題?
你要馬迪守鈀
咁後面就唔好有咁多空位要佢補
佢專心守中間同協防
一樣守到
問題係曼防守無紀律
又無人教又無個勁中堅真係lead到防線
係咁上下
我講收貨喎,邊有講到天衣無縫咁誇張
尋日防守體系同戰術冇咩問題,我唔會因為某個球員一兩球失誤而唔收貨囉

角球禁區頂防守睇你點睇,有人負責衝出去收窄射門角度嘅
而hehe 個球都唔可以睇定射,而且射唔中目標,只係負碌俾到自己友
如果因為咁而blame 防守戰術,我覺得唔公平喎
馬狗想點....
不如試下普巴頂馬仔個位
又係靠左邊,防守壓力又細d
而且打前普巴又hold到波
最重要就係,應該點都冇得西過馬
拉豬傷咗
咪係
尋晚巴黎頭2球都有幸運成份
對住尼馬包皮,世上任何一條防線都會失誤啦
輸波擺明係輸把握力,直接講就係馬狗浪費機會造成
2球佢入曬我地3:1就好踢好多啦
發緊夢咁
唔好Pin哂去馬狗度講到So9 無問題

我地本身都好多戰術以外-6 既野
好彩福射到人先入,本身一定唔入
好彩有DDG神救
好彩Fred 第一下唔洗紅
好彩Fred 上半場第二下踩人唔洗兩黃
好彩馬昆奴斯近門頂高
好彩包皮半單刀唔入

無錯曼聯有攻勢,但唔好睇自己唔睇人地,
上一輪3中堅穩守再反擊,一樣有攻勢但守好好多,
我地明明有優勢點解仲要搶著出3個前鋒同人地博亂?
So 9 真係買人, 清人呢方面幾OK
做領隊特別係臨場真係不了
不如考慮下做類似DOF 啦
早晨 馬狗so9幾時跟埋狇狢狗一齊躝?
冇左T仔同梳 B仔狀態唔知夠唔夠 邊個做第3個中堅
點會低半班
蘇狗今場輸大撚頭
冇諗想要點嘅賽果
估佢見上場反cup想食住個勢

至於格局係對攻定防反
又覺得唔係完全同陣式相關
摩狗都係4231雙防中
一樣做到穩守
咁樣屌蘇狗唔擺三中堅又唔公平啵
有冇可能好似shaw咁將pepe轉做右中堅
然後出mensah
B仔點解唔出得,上輪出T咪都係N個月黎第一次出場,本身個個以為T輸硬
摩狗教我曼果陣一樣出三中堅打冠軍球隊喎
佢搵大米打中堅都照頂住先
完全同意
就算唔擺3中堅 紅牌前大把機會加強防守
但你講得岩佢大撚頭勢好唔識收
兩隻中堅係唔快
但係琴晚對住數一數二快嘅攻擊線都無話明顯劣勢
最唔順氣嘅係明明有機會贏 但係就白白咁浪費曬啲機會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞