【劏房情侶】任職iBank與女友合租百呎劏房

587 回覆
21 Like 135 Dislike
咁佢又講得冇錯既,做ibank又的確唔一定係banker hket個標題又無寫錯喎,係有d ching唔熟呢行唔扺得,覺得ibank一定個個係banker搵幾十萬一個月
不過肉酸就肉酸在佢又想出名又唔俾人討論
正解。不過有ching share左佢d片,佢都真係當自己ibank FO咁睇。佢under FO,但contract temp位,做打雜囉。
是撚但啦,都唔知點解一篇濕9新聞咁有討論價值。
其實成條片都冇講過自己有幾勁,定你地唔抵得人地 GPA 1點幾都搵到banking工

之前有 friend 做 CACIB contract 25-28k,唔撚識嗰啲唔好扮識。CACIB出手冇咁低
其實咁先至醒
搵到錢唔代表要洗
佢搵十萬一個月 有九萬儲埋投資 醒過搵十幾萬但日日食好嘢住貴樓月清
都唔係好塞啫,8點鐘坐車,早啲返到嘆個靚早餐都抵過 東涌搭去金鐘啦
經濟差到
我係2019 年入既trainee,30k,其她batch就唔知啦
其實片其實冇問題 係另外條片教人入ibank 柒到唔敢睇
gpa 1.9都夠膽教人

利串 top tier fo
儲錢買樓講緊閒閒地都三五七年啦大佬 十幾廿萬呀果到 夠裝修/俾稅喇 有冇理財觀念架
拍得片接受得訪問預左有人討論有人批評啦,戇鳩鳩
CLSA 中信里昂都係喺金鐘
法興唔係法巴
個傻仔勁介意,大家可以出力唱衰佢條女
唔回應一排其實過幾日就冇人會講,而家打咁大篇垃圾一定日日比人追擊都似
依家全行都揚哂,襯依家即刻交CV去BB,班HR一定比個first in你先想見下你真人食花生,咁之後睇你做化啦
exact7ly
玩完啦佢
出哂名 依行咁能細
Sorry 記錯
ibank OA都係任職ibank
btw條女幾正 一睇就知淫底
得啖笑 當你一個月搵70k 你唔會再介意少少錢
你慳錢同時 犠牲咗時間同心機
一個正常嘅居住環境令人搵錢都有動力啲

以上例子只適用於真ibank
所以咪價投租4k 屌西囉
條仔識玩
玩返一兩年玩夠咪退租搵第二條女
一個月幾次 Staycation 爆房錢都慳埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞