【劏房情侶】任職iBank與女友合租百呎劏房

587 回覆
21 Like 135 Dislike
IKEA北歐風笑左
個標題起得夠juice, 睇下啲連登仔討論得幾興奮
Clsa都係pp
又要拍片吹噓自己1.93 GPA 入ibank 鳩威
比人篤爆份 contract 就發悔氣鬧人唔關人事

瀨皮到呢
條仔狗公格
我覺得冇窗同冇廚房真係接受唔到
不過佢地自己鍾意咪得
又肯一齊捱,又有目標,兩個開開心心幾好吖
肯捱又酸人
唔肯捱又話人港女
啲人好多要求
個po推得最快係尋晚10點啲水位
個個都當茶餘飯後話題笑下
佢就認真mode no chill

講真要笑你要晒我幾多時間
要睇住自己個portfolio 唔洗秒秒mon實嘅
日頭day trade唔夠咩 而且大家做呢行
都知炒股又要申報又要hold 60日架可
係睇好teslun我一早坐緊貨啦

仲有 你啲嘢全部都public 要起你做邊仲易過平時喺bbg搵料10倍
再講 依家都12月holiday season 張枱又到左數
真係大把時間碌連登fb ig

講真無人話唔比你拍片
啱啱隔離post都講緊ibank
有個津巴布韋難民靠自己本事入u入GS SecDiv
除左啲racist撚樣 仲有邊個笑佢?
咁你仲明唔明柒乜
你有冇見過DSE得18分走去教人入神科?
本身做trainee唔係問題
但唔好拍晒片打丁gpa什麼什麼然後入ibank fo
一係你就走講明contract位
否則識嘅就笑死 唔識就嚇死
今年先畢業 入世未深 以為有呢個offer好勁
過多幾年就知大把同學份糧高過佢
佢嘅玩法同班保險佬話自己做wealth or asset management無分別
GS嘅wealth/ asset management同AIA嗰班根本兩個世界
仲低過連仔fg,垃圾
5年後既距離拉得仲遠
ibd唔上得連登咩?
我咪又係到左數日日上
可能要儲多啲錢呢
又唔算細得好誇張 暫時有兩個人小天地ok啦
好過有班日日去對方屋企過夜仲要同另一半屋企人同房
你都on99
你真人應該係東亞病夫黎 比人屌都唔敢駁
樓上班廢柴分分鐘得把口 做big4 audit 港資串鳩人又好大體?
網絡世界, 睇完咪算。
23當炮房啫
佢聽到ibank 就濕左啫
一年先差三萬 靠果三萬買樓就死得啦
即係做掃地?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞