【劏房情侶】任職iBank與女友合租百呎劏房

587 回覆
21 Like 135 Dislike
法資n字頭 trainee 1st year 25-27k
s字頭 24k
有個朋友ubs trainee 都係拎4字頭
無聽過文職同trainee同salary grade
文職唔知了
ubs 咩 trainee有4字頭?
個僱主唔係iBank
依家係ibank掃地都話自己ibanker
我見的認識同事普通位都40k前後

咩我唔講?
我要同你講公司40個部門每個職位幾多年幾多k?

我都唔會知咁多
你知既麻煩list 出來教吓大家
唔講既,點解你唔講?
再講4字頭因住比人咬
me too. 所以條友吹到文職4xk起 lol
risk, complaince, finance, valuation 大把analyst都係3xk。已經唔講班contract更低。
除非佢個間高過bb us 最top個兩間pay囉
Teller都會對客
俾人擺上嚟討論又真係慘,不過大家都係講I bank 人工未必多
樓上d巴絲都好熟iBank
我簡單d, 睇人工
GS/MS人工我睇過
一年少過1M都唔好學人講咩iBank
揾錢多錢少真係無所謂 但真係唔好扮
嘩返ibank巴打小心俾人工post d 人話你吹水啊
佢拍得片都係想有人留意/討論姐

唔想集中「ibank」的話,佢可以話自己做文職架喎
法g bank sg人工唔錯架啦
IBD都係ibank, 又無人話ibank 一定係好大間 大把local corp fin firm, 唔講遠, 金利豐咁, 唔通呢D 又唔算ibank根本就係D 人錯左fo 覺得ibank 就係JP morgan 咁
上兩個禮拜先in完sg
無消息
佢拍片教人入ibank喎
jpm邊條business line fg 40k呀如果計fo?
你都on99
酸佢住劏房
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞