Wordpress 點由網上轉去電腦做server

17 回覆
0 Like 0 Dislike
clone 返套code 係你電腦
再domain 指返去你電腦ip

btw 有咁嘅需要?
即係點?
由web server轉做自己電腦host? 要出街?
請隻IT狗搞應該一餐飯當人工搞得掂
sorry 講得唔清楚
website 合約到期,到期前已back成個file
我想係部電腦裝返Wordpress 自己backup返d file
sorry 講得唔清楚
website 合約到期,到期前已back成個file
我想係部電腦裝返Wordpress 自己backup返d file
咪起個localhost放番啲file入去
你用winscp放番個file入去未
我用MAMP, 用原本備份做Root, 就會同上面畫面
用原版wordpress就開到
winscp好用嗎,我等等嘗試
唔係wor,原來你localhost
咁連winscp都唔洗用
直接裝個file放落localhost咪得
All in one backup. Local 裝個新既再restore

高手就直接 rsync 成站黎

我import sql就咁
唔係import sql wor...係成個wordpress zip
需要商用版方案嗎,我過期了
我已set 備份wordpress 做root
PUSH!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞