「今日只嫁前線巴」係香港最大謊言

312 回覆
535 Like 167 Dislike
拍拖呢d又唔係淨係得價值觀(政見)一個因素 要分手/一齊有好多原因
如果係為左溝女先上前線 咁佢都幾on9
同埋諗下: 到時佢地將來個仔女出世, 比人笑佢老豆係廢青, 監犯, 比人笑佢老豆坐過監, 個女既仲會唔會肯嫁比前線巴?
感性既野 最後都會被理性壓倒
唔該以後行動理性少少
好撚愛條女,但係條女慢慢樣衰,飛左佢揾第個有咩問題
係無問題架,不過當初唔好咁聲大大要生要死天荒地老,而家咪肉酸囉
仲有初當呢個口號講出黎係鼓舞無論點都會繼續抗爭,轉頭就走佬,仲要講到移民為抗爭
當初69個陣夠冇諗過呢件事會咁樣落去啦
我個陣仲成日笑 香港人入到立法會再講
結果係點大家有眼睇 香港人的確做到好多大家冇諗過會做嘅事

我自己都覺得到呢刻 場運動係輸咗
但未完 要做嘅應該係好好裝備自己 練好體能呢啲
話唔定又再有一次612可以再團結到大家
而唔係選擇走咗去
咁唔通前線巴又會只係娶返前線絲咩,咪又係睇樣睇身材,都係你揀人人揀返你姐。
咁呢個又另一回事
如果因為呢啲就笑人係個細路唔尊重
就好似笑人地單親家庭冇爸爸媽媽咁
呢樣係冇禮貌
ok即係肥婆禿頭你都ok,真男人
女人都好信 ?
今日天荒地老, 明年就俾第二條仔中出派帽
其實你一路都係打稻草人
我會咁問係因為大部分女仔根本唔想接受一個真前線 但外表毒撚
呢樣係事實
今日有乜問題
認真 返工有個同事話
佢受佢黃到金嘅男友影響 先變淺黃

有新聞影到肥妹上前線
前線巴唔要我之嘛
笑人地既不幸就無家教姐

正如而家既人都會笑其他同學老豆係黑警, 十年後笑人地老豆係監犯有咩咁出奇
咁睇政見啦
如果佢屋企本身黃 會話比個小朋友聽 呢班人係因為香港先入去坐 我諗應該唔會笑掛
我先唔講之後仲有無機會再遊行 / 集人,剩係睇呢半年不停分化互屌互笑(當然互笑果啲我唔排除係別有用心既人 / 機構)已經令人好卻步

有時贏唔到 / 未贏我覺得還可以接受,事實係根本而家無咗果個初心同氣勢,再加上大量網軍分化,令到黃圈黃陣營千瘡百孔既問題就浮現哂出黎,大家連同路人點樣求同存異都做唔到,就算光復到一樣未必係大家想要既香港,難聽啲講之後就係支那式內鬥

所以揀離開香港,可能係有需要,可能係已經睇唔到將來,可能係覺得邊一邊贏都係唔係自己想要既香港

香港人成日屌鳩政府膠官 / 支共膠官唔識反省,剩係識將問題推俾人地,其實我地黃色陣營既人又有幾多人會反省同求同存異?
如果咁講比老師聽到就已經犯左國安法啦
Ig揾唔到喎
前列腺?
窮柒毒撚巴
你係五毛??
其實求同存異好難啦
就以lunch哥為例 你見到呢條友仲有人撐
就知道呢場運動好難行落去

之前同其他巴打傾過
要返到去運動初期個陣嘅團結同士氣
喺呢刻係冇可能
所以要過多兩年 睇下仲有冇導火線可以再嚟多次
所以話如果個個都走 咁下一代點
個個走曬 呢個香港更加冇可能變返以前咁
難聽講句 一場運動就係要有人犧牲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞