「今日只嫁前線巴」係香港最大謊言

312 回覆
535 Like 167 Dislike
句嘢本身就係口號嚟,主要作用係提升士氣,令男女之間團結,太過追求要兌現呢個「承諾」根本無意思。掉轉嚟講你哋係咪個個都可以保證自己一定會娶後勤絲先,而且其實你識人嗰陣根本就唔會知佢係咪前線/後勤。

同埋有人話係攞嚟呃人上前線,講完就算。你係為咗溝女先上前線架咩?係嘅話同穆斯林話上天堂有72個處女有乜分別

我唔會否認呢句嘢係浪漫主義嘅,但係唔需要因為佢嘅真實性就否定佢對運動嘅價值囉
我嘅著眼點在於 #115
唔好意思
唔係好夠瞓係咁打錯字
太過煽情, 去到打冷震既LEVEL
佢on9姐洗乜理佢

利申:已訂婚
今生只嫁前線巴 -> 矮窮醜柒毒撚唔計
我真係好撚鐘意香港 -> 搞緊移民
句嘢本身就係口號嚟,主要作用係提升士氣,令男女之間團結,太過追求要兌現呢個「承諾」根本無意思。掉轉嚟講你哋係咪個個都可以保證自己一定會娶後勤絲先,而且其實你識人嗰陣根本就唔會知佢係咪前線/後勤。

同埋有人話係攞嚟呃人上前線,講完就算。你係為咗溝女先上前線架咩?係嘅話同穆斯林話上天堂有72個處女有乜分別

我唔會否認呢句嘢係浪漫主義嘅,但係唔需要因為佢嘅真實性就否定佢對運動嘅價值囉
我嘅著眼點在於 #101
我講事實會俾人屌
想娶人就唔係毒撚?
今生只嫁前線警+今生只嫁移民巴
第一 我#101講得好清楚
第二 討論區應該容許討論 我提出意見 你唔認同 可以提出你嘅理據 而唔係不斷拉post 屈我五毛 一見到自己唔啱聽嘅意見就唔理
真心鐘意香港低稅生活方便高樓價
係政治唔掂啫
連登仇女唔係問題?
連登有三十幾萬會員
計埋cd rom 成條數係幾十萬人
未計心智未成熟嘅中學生
幾十萬人 呢個數字
香港年輕人佔咗幾多成?
如果你唔count as a 社會性問題嘅話
fine 我無話可說了
咁個男嘅夠違背咗今生只娶前線絲啦

你又唔知人因為咩分手你估佢哋因為俾狗搜分手,我夠可以估條新仔係後勤金主巴啦
事實
你#115講屈毛喎人哋明明認真覆緊你個topic你就扯埋第到
我打錯字
係#101
今日姐
聽日就唔嫁啦屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞