「今日只嫁前線巴」係香港最大謊言

312 回覆
535 Like 167 Dislike
用嚟振奮下前線班清唔好咩
港女初心一定向錢看
真嘅
我只嫁前線巴

利申:前線巴
兒登毒撚真係好恐怖
入黎就係為左睇呢張圖
有冇諗過係你自己戇鳩 呢啲撚嘢都信一開頭都唔知邊個仆街作
醒下喇
事實擺在眼前

喺我眼中 你同地平説支持者無分別
樓主你信左? 依D咁假既說話
同煲底見一樣
根本就係男人老作
然後有另有班男人信到十足
老實啦 不嬲都係食人血饅頭
你咪入冊囉
入完冊其他人咪繼續屌啲無出/無比人拉既女
做PI 話自己改變社會繼續食女都得啊
冇咁講:你有你上前線,我都有我在家上線!各有各做呀!冇撚分化!
由連登仔把口講真係特別有說服力
我係judge緊呢句嘢有問題
情緒勒索抗爭必然失敗
又唔係個個港女都叫過呢個口號
話唔定寫呢句嗰個女仔真係嫁左前線巴呢

前線巴都唔係個個都諗住只娶後勤絲啦,起碼我個frd唔係先,如果上前線真係expect就會有女屌,咁只能怪佢太傻仔

溝唔溝到女始終都係睇package
推人上前線去死,跟住自己走去溝女
識個有個做埋警嫂
不嬲抗爭付出最多嘅得唔到回報
我唔反對呢句説話係過分浪漫主義但戰時有一啲説話講係用作口號,不能否認當呢句說話出嚟嘅時候,「港男」「港女」呢兩個標籤嘅群組嘅分裂少咗好多,當刻空前團結。

就好似希特拉當年話會死保軍官,即使最後佢都係保唔住,但對於當時嘅戰時凝聚力起咗好大作用。

到呢一刻所有事情冷靜咗落嚟,回望呢一句説話,希望你會明白,呢一句係一種信念,唔係一句承諾,唔需要係呢一刻擺高姿態,自命清高咁衝出嚟講啲咩一早睇穿,叫人學嘢。

老土啲講句,係呢個內憂外患之際,呢啲咁嘅說話真係只會助長負面情緒,再一次將男女之別無限放大,實則無助討論。

最後一句,如果係因為咁樣一句説話而去做前線,咁我諗佢同主流嘅信念可能有啲出入。

如果要屌我的話,悉隨尊便,只係睇到咁樣嘅說話不吐不快。
呢個咪就係問題
今生只嫁前線巴 今生只娶後勤絲
香港人真係好可愛
我真係好撚鐘意香港
香港人 報仇
港女世界第一 港男世界第尾
I love Hong Kong~we like Hong Kong~
真,我要

諗起呢張圖 真係好撚中二病
pls pin this
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞