轉發(有圖):樹仁學生會喺會房煲煙 隊草 飲酒

213 回覆
517 Like 81 Dislike
!!!!!有圖!!!!!!

我forward人地facebook咋
大學生玩好正常,但絕對唔能夠接受呢啲人屍位素餐,淨係識得用學生會資源去煲煙 隊草 飲酒
若然你哋有能力嘅,咁我相信冇人會質疑你哋點用資源
最大嘅問題係你哋在其位不謀其職,浪費資源
—————
當初編委要一個喺會房嘅工作空間,會長你嘅所謂答覆係「我唔可以guarantee到你哋」,喺會上對會房共用有爭議嘅時候,你就話「幹事會先有行政權決定會房嘅營運」,既然你嘅權力係咁,叫你執個空間俾我哋,你竟然可以話「我啲莊員都好忙,唔知執唔執到俾你」
然而,會房繼續亂粒粒,喺密閉嘅空間周圍都係一大陣煙味,每次上到嚟都勁侷促。
都算,大不了編委喺出邊搵地方開會做嘢姐。而你哋繼續口口聲聲話服務同學,但竟然係用嚟俾你班frd開p 食水煙,玩完就咁收埋支水煙壺喺counter就完事,好chill下添,搞到成陣味都夠膽用呢間房「服務會員」
——————
之後嘅會議,呀p你喺會上嘅表現都顯示緊你幾咁無能:
1.喺常務會議表決委任評議員名單時,當見到同你自己frd嘅人唔夠票數,即刻要求休會,然後打俾嗰個本身冇出席嘅「自己人」評議員,叫佢即刻join會淨係投票。全場人等緊你嘅時候都知你想點,但當最後你啲人仍然唔夠票時,你就完會後先提出覆議。
咁唔係輸打贏要係咩?
2.上任8個月後,評議會會議都開咗幾個月,突然喺委任評議員嘅議案上發現自己唔夠票去委任你嘅人嘅時候,就無啦啦走嚟質疑上屆評主作為當然成員嘅投票權力,一句「我要求再押後投票,因為我搵唔到佢係上屆評主嘅文件」
文件喺曬度,但你家下先提出咁嘅質疑好難唔懷疑你嘅目的
3.p同evp兩位成日口講要修章,但試問你哋交咗份咩草案上嚟?出席咗幾次修章會?
記得1/12就係你嘅請辭生效日,你又係憑咩權力喺凌晨時間同"evp"帶曬成班同學生會無關嘅人喺會房開p 飲酒煲煙?
你哋以為真係好好玩?仲要po曬story用間房去chill,係咪以為上咗任就冇人理?
我屌你哋啦,今次嘅事件係針對幹事會嘅p同evp,我相信入面仲有人係有心做嘢,但你哋係一支莊,呢個都係集體責任,麻煩你哋俾返個交代大家。
如果你哋係咁樣對待學生會,你哋爽手執包袱走人,唔好再霸佔資源
今日係呀P你請辭生效第一日,走之前麻煩你自己安排轉返學生會户口嘅持有人名,清理好會房入面中文系嘅物資,交低你條會房鎖匙

所謂嘅做實事?就係將選舉承諾置之腦後,屌人請辭,但自己就因為加唔到自己人入評議會,冇心做到連章都唔修,走咗人
好記得當初編委要求係會房增設編委工作空間嘅時候,你哋左推右推,話會房嘅行政權利係你哋到,又利用開放會房做理由,唔願意俾個空間我哋,結果原來係開放俾自己朋友半夜開Party,搞到間房亂七八糟
及後又提醒我哋會房唔好亂咁俾人入,但當我係會房自己一個做嘢嘅時候,多次見到你啲朋友入嚟拎嘢用嘢,完全當我冇到,甚至可以見過係會房冇人嘅時間有唔屬於我哋三會莊員嘅人存在,入埋有收銀機嘅Counter,發生咩事?
永遠返到會房就係聞到煙味,有一次開評議會會議,你哋想係會房食煙,最後講咗句「今日係平日」,意思即係週末放假冇人用,唔開放會員入嚟,你哋就可以唯所欲為咁係房食煙?
叫人跟規矩做嘢,你哋有咩?定係只係雙重標準?
啲咁亂嘅⋯會唔會火燭
我係樹仁學生 有咩想問
想join 好chill
間莊房好中學feel
毒撚悲哀
垃圾學店係咁架啦 咪以為自己真係大學生先得架
I大都好過樹大
樹仁係咪band3中學
中學生係咁架啦好出奇咩?
冇樣post黎做咩
每日屌西公務繁忙
樹仁?冇人識喎
台主今日隊咗草?

發生乜事?
張床附近無 用過既袋, 感覺未夠chill
邊隻眼見到有草 我剩係見到枝bong 用bong食煙唔得?
樹仁間野本身都好撚細
bong可以食水煙 可以做研究 你有咩證明入面有草?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞