唉Sam哥,做咩咁傻為咗廖慧儀自殺呢

2999 回覆
1638 Like 70 Dislike
並唔係每個人都咁堅強
佢都辛苦架啦
exactly, 條狗公真係好難頂
等條女死左我再幫你分析
對腳同隔離條仔一樣粗
某程度上同意,不過外人唔知內情。
大家可以同 "陳同佳" 果單野比較下。
Sor而家先睇到真係帽咗果張相
咁就要推條女去死

RiP
咪係 人本性不嬲都冇專一㗎啦
佢果真為情自殺嘅話 真係幾無知 幼稚

專一只係以前農業社會,
父權思想下 ,兩性不等下
社會穩定財產, 人脈嘅方式,
女性被視為財產
男性被視為領導
婚姻只係出於客觀功能性因素

但依家社會發達 識人容易 人人有經濟能力
根本唔應需要用社會制度壓力抑壓, 道德綁架個人情感, 同追求真愛嘅意志
咩年代呀仲咁封建嘅咩
因出軌離婚率咁高嘅美國就知人性咩一回事啦
現代婚姻/長期拍拖都擺脫唔到同錢, 背景, 物質主義有關嘅枷鎖,
唔係咩真愛,
講完承諾咪又係得談笑 有咩問題一千蚊有找離婚

再者條女姣唔係錯喎
條女係傾向open relationship 嗰款嘅open minded 女人
我support 為自己自主搵唔同嘅愛
條仔唔鍾意咪自己走囉

現代人元配拍拖咪又係睇重錢同職業背景
你估全部都係真愛咩 咪又係搵靠山
佢有個人意志搵唔同嘅人
滿足佢唔同嘅愛意
識返去佢身邊又得
唔鍾意就走
兩個choice 都冇錯
真正愛情本來就係唔係恆定嘅嘢

佢條仔唔鍾意 保守到要專一嘅咪分手囉
係啲大多數古老深山 古墓派先死信專一永恆呢啲根本proof 唔到嘅低能諾言

為感情而死真係好傻
彷彿呢啲冇個人獨立自主人格
好似情感上仲好小朋友咁
要依賴對方 佢「背叛」你等於罪無可恕咁
東亞呢個社會先咁撚樣保守 唉
痴線 27歲接近中年
18係青少年喎
2個殺人犯 唉
老老實實
搶人條女唔係啱, 但無理由要為人哋自己睇唔開自殺而負上道德責任
雖然人死咗 我就唔口賤

但為條比你戴綠帽既女去自殺 真係唔值得
睇番Sam哥7月有個post已經有人講佢好快會比人帽條女肯定一早已經臭撚曬朵
臭雞狗公仆街死
可能綠佢條友同條仔講 你條女好好砌
咁靚仔 可惜了
黃仲選cctvb港共姐? 虛偽到呢
定臭撚曬西?
講真咩活得比佢地好都係安慰自己既姐
人地風流快活根本都唔CARE你啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞