有冇人知道, 高級文憑 AI手機軟件&AI智能科技呢兩科有咩分別?

127 回覆
3 Like 22 Dislike
係白老鼠科 加 it he gpa唔過3已經冇人請就算請都好低人工
沙田呢?
上udemy 買course黎讀仲好
沙田網上睇過, 係幼兒教育多, 原則上都多女
無乜用 睇睇下你就知最實用嘅野 都無教 好表面
SE 同 Game Software 大家會點揀?
自己好想向寫game嗰方面發展 有朋友話讀完SE其實都會識寫game
一定係揀SE 加上升返上U都易啲
push
push
push
做遊戲呢行, 除非有辦法一直保持住令隻game一直都多人玩!

不過遊戲呢啲好快會變成過去式! 然之後又畀新嘅遊戲取代
push
建議 樓主讀番特殊學校
咪撚讀啦
你而家係整game,唔係諗點固步自封維持隻game

多口講句:打多幾個 ! 唔會令到句說話大聲
push
咁嘅話咪要不斷跳槽?
第一 IT114118 唔只教 frontend,仲會教 backend
第二 SE 同 IT114118 升唔升到 U 喺睇 GPA 唔喺睇讀邊科
第三 講手機 App 淨喺 frontend 先 on9,d high demand, low-latency 嘅運算你點用 cloud 做.

利申: 老婆教沙大 IT. 自己做 IT. 想知 insider story 可以問我
寫普通軟件同寫遊戲軟件 skillset 其實唔同,當然你要同我拗,大家都喺寫 object 啊,function call 啊。咁我可以話 SE 畢業喺可以寫 Game 嘅。

IVE 啲 HD 升唔升返上 U 其實喺睇 GPA. 你分夠就升到,唔太關科事.
(即喺你 SE CGPA 3.3 vs AI 手機軟件 3.5, City 一定揀 AI 手機軟件 3.5, 當然前提仲要你 interview 時唔喺毒 L )
我係Game Software畢業既
個課程本身唔難讀,除非你對遊戲冇興趣
讀既野唔算有用,主要係想培養整game既興趣
老實講本身都係因為興趣先讀
點知又讀得幾好 cgpa 3.6 up 上埋City CM
不過可以同你講呢科出路幾窄 升學得CS同CM
CS你起碼要3.5up先上bu cs and poly computing 3.8up先三大
咁即係其實讀IT其他科 GPA夠都升到?
成日聽人講其他科乞食先唔敢揀
如果係IT多媒體呢科點睇?
好似睇in咩科
City creative media, poly design 同 ou 多媒體有關嘅科
CS la
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞