有冇人知道, 高級文憑 AI手機軟件&AI智能科技呢兩科有咩分別?

127 回覆
3 Like 22 Dislike
醒少少 加返個ive 係前面
啲科似男人讀多啲!
𨳒你老母你係咪咁撚蠢呀
Google IVE QS喇 𨳒爆你老母個爛臭屄
屌你老母眼光唔好咁窄
其他program d女多到後宮咁款
唔係同一個program
同時媾幾條都得
push
你中文都唔識呀
search engine都唔識用學人讀IT
講唔出邊度呃,咪誤導人啦
我讀過第一科既舊版,總體感覺唔錯,讀完都易搵到野做。

利申: 升番8大Comp, 讀緊做freelance都有萬5~2萬月入, 夠你比家用填學費
其實最有用都係intern,其餘教嗰啲野其實好入門,所以想學野就google,想升學讀SE
如果就業呢?
push
讀電機、機械呢d傳統學科好過啦
我唔係 engine student
是但一科相關嘅HD啦,分別不大

反而想HD出嚟做Programmer嘅話就自學下,得閒寫下啲slide project擺係github,咁樣一個HD仔會有競爭力啲

當然最好就讀埋U啦
如果用嚟脫離共產主義國家去歐美國家呢?

不過可能得把口, 因為係連登真係移民嘅, 就唔會周圍同人講!

不過都想知定先
學好英文,出嚟做幾年野,或者去stackoverflow答多啲問題

再上網睇下搵下外國公司(唔係香港分公司)肯幫手整visa嘅工
樓主
準IVE仔連google都唔識?
IVE仔有冇得去澳洲移民
假設只有高級文憑

技術移民 有牌有經驗實有得爭架
學歷到時後補都得啦
假設你個人正常,其實類CS學科就業唔成問題
intern係有用,記得做好少少唔好番到去打機hea時間,拎張推薦信,咁樣你第日見工先有野講。

其實HD學啲野只係基礎,你未來條路仲有好多選擇,所以建議揀科正常workload嚟讀就OK,SE難啲但升學易,不過ai&mobile都唔差。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞