有冇讀healthcare巴絲

18 回覆
2 Like 1 Dislike
想問吓Regulatory affairs既出路前途係點

會唔會人工加得好慢好難升職
幾好呀 但為錢不如做番sales
藥廠RA?
讀緊lm
講錢一定唔夠medical sales多

但係小弟對RA有興趣多啲,所以想問吓個發展係點樣

巴/絲應該係做開呢行?可唔可以講多啲比小弟了解吓
係呀有個offer但係唔知做唔做好
我係呢行 但唔係RA 不過多數都係見人做其他位中途轉入去 一係就請pharm人
有既話點解唔做 RA真係唔差
仲讀緊書返過2次RA嘅part time 都幾悶其實 但係聽老細講 career pathway 其實唔太差 但係做嘅野真係好撚悶
乜原來有part time 我都唔知

係悶架 RA主要係back office做paperwork sales就見客要跑數 兩份都有辣有唔辣 睇你想要乜
因為小弟本身都係某大廠做緊medical sales

RA offer嗰間係local公司,所以想了解多啲RA前途發展再諗轉唔轉
讀緊相關嘅科 應該都只係得我地學生有比人offer part time
巴打係咪讀緊pharm

我只係化學background所以驚升唔到上去

我見sci background既人做幾年都會讀番個medical science master
唔自爆了 行頭咁細 其實我果2間RA如果係manager, director level都係pharm/related 多 反而其他department 多啲sci backgound
有諗過出黎做RA lm學下野先
記得巴打你前排開過Post問讀化學出路,如果我係你一定會quit sales轉RA
我都想知多啲關於RA
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞