[長文再連載]分享一年交友App經歷(3)- 估吓分手未?

377 回覆
16 Like 5 Dislike
我都係玩app識到而家男朋友,一齊左一年了
認真....我上個月除左出盡力....
買左勁多禮物每日送佢返工送比佢
再每朝5點起身煲野比佢返工飲
我都好攰
最後都救唔番
我都準備收手架啦 太熱情永遠仲死
唔約好過啦 佢都唔太覆 有時在線上
一步錯 步步錯 ⋯
上心係一件事
要唔要去試係一件事
如果你都覺得冇乜Feel可以收手
但如果你覺得Work但又唔去試
就咩可能都冇喇

不過你話事啦,你先係最Feel到個個

好後悔 但冇野做到
好想要時光機
我就話 係多成功例子的
不過嚟報捷嘅都係絲多都真
今個Po暫時未見到有巴打成功個案
上年個兩個Po就有
呢d apps一向都係女既吃香架啦 唔出奇
人地唔搵你 你煩人無意思
可能佢都驚你係Enojy拍拖感覺 但唔想負責任嘅fuck Girl
可惜呢個世界未有TENET
咁有絲打出到Pool都代表有個男仔一齊出到Pool嘅
係嘅,搵到適當時候收手係好事

想死.....日日都望佢WhatsApp睇下幾時見番佢頭像
Case 6.

好耐之前嘅上回講到⋯

我同一個男仔係暑假岀咗好多次街,但硬係撻唔著,佢又無啦啦同我講咩未ready,點知有次佢柒咗,將我同另一個女仔開咗個三人grp ,於是我就狠心fade out lu~

我仲同自己講,
玩App玩到悶,搵極都唔啱!

我要quit Tinder!

聰明如大家就梗係知我冇quit到啦。我quit唔夠兩三日就又開返個App match人⋯

唔知大家有冇經歷過,玩咗一段時間交友App之後,竟然開始對個App產生倚賴。從前明明係一個好接受到得自己一個,連同朋友私chat都唔多嘅人,但而家一冇人同自己噓寒問暖,就覺得好似爭啲嘢咁⋯⋯ 終於明點解有啲人真係會玩App攝時間,原來一個人感受過唔係單純友情嘅關心 / 又或者係可以隨時離開嘅關係之後,真係唔係咁容易擺脫個種感覺,如果我行錯一步,唔再認真對待認識到嘅人,我都會變成大家最憎遇到嘅Bitch。

帶住反省嘅心,我都迎來Case 6嘅呢個細我一年嘅男仔,佢叫阿南⋯

但好可惜,阿南呢個case我冇乜特別嘢同大家講⋯⋯ 我哋興趣近嘅,佢返份工同我讀緊嘅嘢都息息相關,又有common frd,生到高,份人其實okay傾到吓計,岀咗幾次街,以為自己可以繼續試吓,點知我又係佢想skinship我,搭咗我一吓膊頭個陣,我又毛管戙⋯⋯

毛管戙過就返唔到轉頭嫁喇
Why!?!?真係feel嚟嫁咋!
佢冇問題!佢冇嘢唔好!

係阿南呢個case,
我都係未搵到戀愛嘅感覺⋯
但經歷咗幾個約會對象之後,
我都搵到一啲同Tinder對象約會嘅心得,
下次同大家分享下~
深夜岀了短短冇乜內容嘅case 6
恭喜你賀喜你!
終於有巴打成功個案入嚟share!

體重同有冇下次冇關啦~
係feel

More please~
好多巴打需要你嘅鼓勵
我知係好難,但試吓分散下注意力
本身想叫你多啲上黎傾吓偈,
但你一入嚟就又會諗返起
Happy~ 又一位上年嘅伙伴!
多謝你先~

點解啊,你係咪match靚仔啊?
女仔應該比較少遇到呢啲情況喎
你點樣知佢哋frd zone你呢?
問題冇人match

其實都唔關上唔上黎事
全部野都係度
好多人都話咁短時間講經咩
但冇人會明自己既感覺
我仲清假本身生日聖誕都拎哂大假去放
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞