[露營丁丁]第11個post

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
sixmoon design lunar pro/ sierra design既flashlight呢類營
係香港夜晚用會係咁滴水...
因為香港潮濕, 日夜溫差又大...
所以反潮情況都幾勁下

如果好有愛既就go la, 但夜晚如果唔係入霧既,
最好開晒兩邊門等佢有對流, 咁就會無咁滴水...
入霧就關門無開門咁多露水...

但整體黎講, 你用得呢隻or sierra design既flashligh / summer moon
呢類半single wall/全single wall既營就預左露水問題會好嚴重下
點解會反轉支氣唔係有寫要凹位向上架咩
d人亂郁支氣
見到個火大到火球咁,好彩最後無事
入左dagger porch,用完話你知
老實講又冇得去旅行,真係唯有去露營先可以抖抖氣。迪卡儂對新手黎講易負擔嘛
巴打有無兩人帳, 無咩風噪風聲嘅帳篷介紹? Stormbreak 2 ok 嗎?
就咁睇spec兩隻都好吸引, 大得黎又唔重...
outer space絕對可以大風果時前廳開少少通風就煮得野食

不過兩隻都係pu coating... nemo既營係香港一直都係溶coat重災品牌之一
big agnes/nemo/msr(16年打後既無乜點聽過溶).

會成日露既, 我覺得屌得過
唔係成日露既, 最好多d開塊fly出黎透透氣
唔該, 因為我都係用原裝跟既釘
之前試過隔離營支邊爐氣著火叫佢踢開啲先 居然一嘢踢去我條風繩差啲燒著
最後教條友用沙先熄
想知有咩缺點 因為啱啱睇中呢張
唔識呀ma
清,sawyer同hydrapak唔夾咀形,
唔可以一齊用㗎。
咩營?咩背囊?
有冇試過骨同內外帳分開放?

個captain stag B5好正
清果個咩爐?
咁危險咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞