有冇人同我一樣部12pro發熱得好犀利

61 回覆
2 Like 9 Dislike
我係屋企用wifi 連續打兩個鐘機都唔熱
又用得少電
但一出街 上一陣網都好似倒水同就爆咁
你第一次 activate 部機係全新機咁定 restore from iCloud / another iPhone?

我都係 12 Pro Max, 冇發熱問題, 有時打機暖暖哋, 散熱都好快, 散熱快過我之前部 X 好多
其實想問咩係背景app整理
熄咗冇問題 照收到通知
another iphone
Keep 住run d app
你係咪用5g?
我覺得係個5g問題
我永遠都係 set as new iPhone, 未試過有問題
我等緊 3 仔自動 upgrade 去 5G
咁你有冇試過 lock 死 4G 有冇發熱?
咁太麻煩喇
點解 lihkg app 有通知時會冇響聲? 擺喺褲袋鬼知有通知
未試過 因為覺得好唔抵
我係順便咁做, 因為我冇 delete apps 嘅習慣, download 咗就由佢喺度, 所以我每次買新機都順便變相大掃除一次
試吓搵出真凶係咪 5G 啫, 試完咪開返 5G, 總叫得個知字吖
咁樣仲心痛 俾500幾蚊月費
攪到部電話又食電又熱
仲要唔係特別快
你用緊咩台?
好想快啲自動升 5G
升左你後悔
咪幾好 可以當暖蛋
如果關咗佢會唔會有好多問題㗎?
5G自動 背景會連4G 連真5g 會熱得好利害
唔會
我就係較5g 自動
今日出街試下較4g先
我通常某幾個通訊apps 會開返
你地係全部熄晒?
梗係開晒, 我唔會犯呢啲低級錯誤

你用緊咩機有通知聲? 我幾肯定係 lihkg app 問題, 因為我啱啱部新嘅 12 Pro Max 第一次開機時已經與 set 做 setup as new iPhone, 冇帶過任何舊機 backup 過去, 都一樣係有通知彈出嚟但冇通知聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞