[MOOMOO]MAMAMOO討論區[33] 健康好緊要健康好緊要 年尾舞台一個都不能少

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
有留意到呀 如果首歌好聽都會追下嘅
Yuki 高恩真係幾靚女
唱功好似唔錯
睇佢地啲trailer同cover覺得幾勁
rbw出嘅人實力真係唔洗質疑
不過感覺宣傳好唔夠
LM最近好快爆post

帶可愛輝留名
呢度呀真充滿愛意咁望呀星
笑死
師妹出道前啲準備同埋material係夠嘅,畢竟多咗咁多經驗,但係就真係少咗啲傳統啲嘅宣傳(去路演或者上電視之類),而且風格暫時睇落有啲follow the mainstream,小小驚佢地彈唔出。
我路人就覺得會彈唔出,佢地擺明行大路女團style,樣就真心無咩特別,歌就普通,我淨係聽左小小佢地條medley,d 聲都好似執得幾勁

但而家就出道都咩新聞,好似唔多掂
你睇隔離新團呀西八,d 話題多到
冇計 宜家個市場根本冇俾機會啲細公司嘅新人 個個都只係會關注啲大公司嘅宜家話就話睇實力 口講話咩超強實力新人團都係咪嘴
本身有留意oneus 佢哋真係幾勁 但出道兩年成績都唔及大公司出道幾個月個啲咪嘴團
只可以鄧佢哋覺得唔抵 但做唔到啲咩
希望佢哋愈嚟愈紅啦
所以話除咗出下youtube片 twitter都好難見到佢哋咁
同埋sm黑料新團好難直接比嘅
你走大眾路線就肯定唔夠大公司鬥啦
你有樣嘅,比你揀,你都揀大公司做練習生啦
真心邊有咁多mamamoo
Mamamoo 真係百年一遇
不過都祝佢地成功啦
同埋暫時唔覺有咩個人特色
可能出道後會好d 掛
人地大公司真係冇計
黑材料令到佢地更有話題性
師妹團要紅真係睇運氣
雖然話係mmm師妹可以加乘
但係真係要睇公司比佢地上幾多節目同埋睇歌既質素好唔好
畢竟而家太多新團啦 要突圍而出真係唔易

要有個人特色囉
無就係咁先
細公司要彈得出一定要有自己特色,而且好睇時勢。mamoo彈得出一嚟係自己特色夠,二嚟係佢地出道嗰時三大女團啱好換代同埋未有cj啲國民團,咁咪慢慢搵到啲空間。
就算係去mama,都係因為yg同sm同mnet不和,要搵人撐場,咁啱好mamoo自己夠生性,咪winwin囉,之後如果三大同mnet好返,啲細公司都咪洗旨意有得去mama。
實力呢啲同fanbase係冇咩關係,BEG,Sistar,EXID呢啲實力絕對top啦,欣賞嘅人大把,但fanbase都係細,冇計。
記得有場encore 佢地衝上觀眾度一齊唱歌
我覺得好衝擊

因為個時我認識嘅kpop encore 得3種
1. 罰企等死走住識咁唱
2. 企定定認真好緊張咁唱,仲要驚走音
3. 自hi,唔唱/亂唱/做其他野
係咪講緊you are the best個陣?
個陣攞一位對佢地黎講真係太激動啦
衝上觀眾度一齊唱應該真係勁開心
好似係
同埋佢地仲要去埋隔離個邊
個邊仲要好似冇咩棒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞