9成按揭/高成數按揭討論 - 6

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
想問下比屋企人水左去一間恒生同渣打都唔on list既律師行,係咪無運行比佢硬食我駁腳費
去到咩程序?
唔on list似細行,小心D
妖!估唔到屋企人都水

3號交大訂
如果佢咩都未做有機會可以轉wor
試吓傾吓
轉律師?但佢已經同業主律師聯繫左同做緊文件
咁無喇,點都收你一大舊
唉!希望順利
想問 銀行話按揭申請交左比HKMC
係咪等於有九成機會成功申請到按揭?
利申:首置,岩岩好過林鄭plan 驚唔批
咁正!!!
幾時成交?
我建議你自己打上HKMC CHECK有冇收到申請先 有就1-2個工作天就知結果 如果冇就即係銀行Hea 9你話上左

HKMC電話好難打得通 記得留言
抵到呢
見樓上話呢期批得快,我呢星期apply左行山同支銀,諗緊幾時問佢搞成點。 等批真係好煩,又唔知份form有無填錯嘢要翻手,從而搞到遲批

成交期係出年2月1
1月中成交
我係經星谷refer過去,會唔會有幫助? apply之前星谷已經俾埋offer我睇,果個算唔算準?
咁岩我都係下年1/2,又係攪左恒生同支銀,我穩陣直接約mortgage d banker交
月頭個H rate
一月先有呢個offer ma?謝
會即時對返張form有無填錯? 會唔會同你講大唔大機會成功?依家我好似齋得個等字
諗緊入唔入跑步or citi
會架!填哂簽哂名,其實即時睇埋啲入息都基本答到你,雖然佢地都話九成而家都電郵申請
我本身都申請跑步,但我中伏間律師行搵唔到駁腳做渣打,所以想搵埋大貓,四間會唔會太多?
我係email申請,兩間banker都話夠時間搞,但我依家好驚份form填錯嘢,loop多幾下。
佢地有無要你俾埋bank statement?
其實最緊要簽名齊,基本上佢會幫你填哂啲資料,佢地都話好夠時間,恒生都話四星期
有比其中一個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞