iPhone12 pro/pro max 送貨討論區(2) - 苦主大聯盟

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
你地30號ship 1號收機就好
出左貨我仲要改順豐站自取
費是無人又遲幾日
我5-12都想早啲pfs 死左條心唔晚晚去棍
我今日都棍左成個鐘得個吉
唔棍了
見到人地棍到你又唔會心熄再去棍過架喇
你加油
棍到啦
原來12-28送
一早買哂mon貼同case
終於等到佢pfs
巴打 其實點改法
我都驚屋企無人收唔到機
我9-22/12 個range大到 希望早啲到
我應該會打去順豐改
原來有得打去改架
最驚屋企無人收唔到機 到時搞一大輪唔知去邊拎
一模一樣,點解我仲未轉
我收到機你就轉咖了
我都轉左啦
琴晚去cwb apple 攞機,去到話我已經攞咗機,嚇到我瀨屎,因為個張係即日訂即日攞嘅單,咁個staff叫我地打上hotline check下咩事

係我打緊嘅時候,佢地就話已經攞咗本身張單部機都真係冇咗,仲係咁問我係咪攞咗之類,屋企人攞咁,咁我話唔係要ID同email先攞到嘅咩,跟住就話要再check下先

佢地manager 就走過嚟話同事岀錯咁啱有個英文同名同姓嘅客攞咗,咁我就屌鳩佢話唔對單都攞到,咁就話盡快搞返張單,叫我等,但最後都話揾唔到部機,要24小時內覆返我

咁我前前後後都搞咗50分鐘,同條女鳩等冇食飯,仲要冇機攞,咁我問佢搞成會唔會有補償,manager 話下次再詳細傾,咁我都餓到仆街想食飯先

依種情況可以點叫apple補償返,又怕佢見我後生打發我就算

真係咁基本嘅對單攞貨都做唔到真係好嬲,咁大間公司

利申:自用,學生哥未見過世面
我好多年前都係cwb試過類似情況

本身淨係攞左第一單,再排第二單,精靈話冇我記錄,check左好耐話已經有人拎

精靈開始質疑我根本拎哂機但講大話想搏拎多次
我堅稱自己只係拎左一單,第二單係未拎到
我同佢理論左好耐,精靈直情搵實q捉我走

其實唔比拎機好閒,但搵實q踢我走,再加上精靈d閪語氣閪態度老屈我,搞到我喊左出黎
因為我喊搞到成間鋪d人都望住我地,最後驚動經理出黎,問我拎好多野check,check左起碼45分鐘先還到我清白

諗番為左部機搞到自己咁樣衰真係好on9,但如果當時就咁就算數咪姐係代表我真係有講大話搏大霧
嘩,咁最後點,攞咗機就算?
係,隻賤精靈深潛冇同我道歉
經理係咁同我say sorry話check到我真係冇講大話,查到有精靈出錯左
當年又係學生,乜都唔識,唔識比一星隻賤精靈

有冇人好似我咁,尋日depart咗就冇再update過
屌岀聲,有咩好建議俾下我
星期日唔會做野
你比左錢架喎,點都要比機你啦
咁拎走你部機條友有冇比到錢架?
只可以好似我咁企硬賴死唔走
明天等收貨啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞