[喪屍/人性/有甜]- 屍•家•馬鞍山 3(逢一至六每日更新)

1001 回覆
166 Like 10 Dislike
咁個黑實青年邊度接收d病毒

屌你老母又話棄故,番黎做乜撚野

巴打你認錯人
棄故果個應該叫傻豬黎嘅
又多條女叫venci, 我已經唔記得豬角原本女朋友叫咩名了
咁個黑實青年邊度接收d病毒

屌你老母又話棄故,番黎做乜撚野

巴打你認錯人
棄故果個應該叫傻豬黎嘅

對唔住

Janice

Janice

推一下
最後全世界男人死淨男主
樓主加油
Chapter 168 - Venci 的故事

我在睡夢中醒來,看來這一次,死神仍是沒有把我帶走。

身體正躺在舒適的雙人大床之中,室外的晨光正好把光和溫暖,帶進這一個寂靜的空間。

我想從床上爬起,可是身體卻完全動彈不得。

百無聊賴的我,只能有限度地環顧四周,映入眼簾的,是一個有著簡約裝修的房間。

面前的一張全家福吸引了我,相中的一家四口中,不難認出其中一個便是在外面遇見的女孩。

但看清一點,那兩姊妹的樣貌近乎一樣,只是有著髮型的分別,才令人看起來不完全相同。

那就是説,她們很有可能是對攣生姊妹。

在房間多待了一會,相中的女孩终於開門走了進來。

「你... 醒嗱?」Venci 戰戰兢兢的走進了房間。

「嗯...」我不知道該回應什麼。

「我煮咗啲粉吖,你食唔食呀?不過,唔知好唔好食...」Venci 捧著熱騰騰的通心粉問道。

「好呀!咁啱肚餓...」我無法對撲鼻而來的香氣產生抗拒,但我知道,內心有一種比食慾更強的慾望在翻騰著。

Venci 把食物放在我身旁的床頭柜上,可是現在的我根本無法享用。

「我... 起唔倒身...」我只能尋求幫助。

「噢... 咁我幫你...」她説罷用力把我扶起,然後狼狽地把我向後拉,使我可以倚靠在床板上。

把我安頓好之後,Venci 主動的替我餵食著,我們亦開始閒聊了起來。

「吖... 係呢,點解我會喺度嘅?我仲以為我死緊添!」我先把話匣子打開。

「喔,係呀... 琴日見你同怪物打緊,我就即刻跑返去搵人幫手救我個朋友,順便幫吓你...」Venci 説話時有點尷尬,「不過佢哋當初都唔肯幫,係我係咁求佢哋,嗰新嚟嘅阿頭先肯幫手。」

我越聽越不明白,面前的小妮子有什麼能耐,可以令其他人冒險去救她的朋友?

「咁佢哋點打得贏隻人猿怪㗎?」我對此比較好奇。

「咁我就唔知喇... 佢哋話好危險唔比我出去,我淨係聽倒啲槍聲同爆炸聲。隔咗一陣就見倒行動組啲人拉番你哋入嚟...」Venci 續説。

「之後佢哋問你係邊個,如果冇乜關係就唔比你入嚟... 咁我嗰陣驚得滯,就話你... 係我男友...」Venci 説罷已經滿臉通紅。

「咦?咁即係妳救番我㗎喎!」我轉移話題道。

「都係㗎,所以我哋算打和咯!」Venci 興奮地説道。

「唔係喎,她爭我兩個人情,而家妳還得一個咋喎!」我咄逼著她。

「吖... 咁、咁妳想點吖?」Venci 説著已經下意識地慢慢退開。

「呀!」我見狀立刻把她緊緊抱住,嚇得她花容失色,「我未諗倒住,諗倒先至話妳知!」

「你... 隻手冇事嗱?」Venci 用奇怪的眼神看著我,「咁你可以自己食啦?」

「都餵咗大半啦,唔爭在餵埋佢啦!」我立刻把視線轉移,「係呢,妳話我係妳男朋友,佢哋信㗎嗱?乜琴日個男仔唔係妳男友咩?」

「我都話咗佢唔係我男友囉!」Venci 隨即澄清著説,「不過,佢同我都算係好 close 嘅朋友嚟。」

我側耳恭聽。

「琴日個男仔叫阿俊,係我孖生姐姐嘅男朋友嚟,佢哋啲感情一直都好好。」Venci 開始訴説著,「不過,就喺幾日之前,我哋出去搵物資嗰陣遇倒好多喪屍。咁啱我之前係商場扭親隻腳,阿俊就負責狽住我走。我哋一班人一路係咁走,跟住有人提議沿扶手梯跑上二樓,所以大家都跟住。」

「本身我哋都應該可以走得甩,點知我家姐唔小心叉錯腳,就碌咗落扶手梯下面,跟住佢... 佢就比啲喪屍...」Venci 説著已經雙眼通紅。

我輕輕拍了一下她的後背,讓她把頭倚在我的胸膛上。

「阿俊見倒就即刻放低我,想跑落去幫手。不過其他人即刻捉住佢,因為我家姐已經冇可能救得番...嗦嗦...」Venci 終於忍不住啜泣起來,「阿俊仲係不斷咁掙扎,而啲喪屍亦開始爬上扶手梯,喺冇辦法之下,有人用棍打暈咗佢帶走,我哋先可以走得甩...」

「之後我哋返番嚟,阿俊都要第日先醒番... 醒番之後就好似失咗憶咁,唔單止唔記得嗰日發生嘅時,就連我家姐有個孖生細妹都唔記得。佢當正我喺家姐,雖然呢幾日我不斷同佢解釋,但佢只係覺得我唔再鐘意佢,仲繼續追住我唔肯放手...」Venci 續説。

「不過我哋都冇佢辦法,只有對佢繼續隱瞞真相。而只要佢唔太過份,我都唔會太介意佢當我係家姐...」Venci 解釋著,「始終,當日都係因為我先攪成咁...」
隔左9日先得3,4篇
準備又有得屌西
lm
準備又有得屌西

又話棄故 返嚟做咩

我唔直接答你我用例子答你
睇番#300
又有新閪鳥
準備又有得屌西

又話棄故 返嚟做咩

我唔直接答你我用例子答你
睇番#300

我以為自己中幻術,點解有人一樣既野
推一下
又屌西
又開條支線
睇到百年歸老
Chapter 169 - 休養

房內的氣氛突然變得沉重,於是我再提出另一個疑問,「其實你哋要出去咁危險,點解冇乜武器嘅?」

「其實我都唔係太清楚,淨係知道曾經有負責出去搵嘢嘅物資隊員,襯出出面執行任務嗰陣,帶埋呢武器走咗。所以自此之後,就淨係得負責守喺度嘅行動隊有槍同其他裝備...」Venci 解釋道。

「不過出去搵嘢食嘅人反而冇武器,呢個安排都好奇怪...」我不解地答道。

「大家都覺得係,所以肯出去嘅人越嚟越少。而肯出去嘅人大都有自己嘅原因,好似我同家姐就係想搵番爸爸媽媽,佢哋喺喪屍爆發嗰日出咗去買嘢,之後就再冇返過嚟...」Venci 説著再次雙眼通紅。

「之後發生咗我家姐件事之後,大家都唔敢再行咁遠,只係喺附近嘅屋苑民居搵吓物資咁。如果唔係都唔會撞倒你...」

説著説著,我亦已經把面前的通粉吃光。

我嗅著 Venci 秀髮所散發出來的香氣,本來抱著她的雙手開始不規矩地遊動。

Venci 開始扭動著身軀,直至我的手觸碰到她胸前的柔軟地帶。

「喂!你做乜呀?」Venci 作出強烈的反應,然後迅速逃離我的懷抱中。

「你唔好諗住蝦我呀,我唔係咁隨便㗎喎!」Venci 手叉著腰,滿面通紅的向我罵著。

「嘿嘿!唔好唔記得妳應承咗我一樣嘢仲未還...」我仍打算挑戰她的底線。

「你唔好掂我呀!點都好,我係唔會出賣自己嘅!如果你係要迫我做我唔想嘅嘢,我情願你殺死我!」Venci 語氣十分堅定。

「超!我要夾硬嚟妳都耐我唔何啦!」我也不屑要她的應允。

「你真係要咁做,我都冇辦法。不過我一定會自殺了結自己!」想不到她的意志十分堅決。

「好!妳贏!」我不想把剛建立的關係弄糟,只有結束這場爭論,「Sorry,係我唔啱!」

Venci 那硼緊的表情终於得以放鬆,然後對我説,「你一陣間睇吓行唔行得啦,可以嘅話,我帶你出去行吓... 而家你就休息吓先...」

「阿 Venci... 多謝妳照顧我!」無論如何,我都應該向她道謝。

「你打傷打死咗我啲同伴,我其實都應該好憎你。不過最後你都肯返嚟救我哋,我冇理由見死不救。不過你唔好誤會,我對你冇其他意思...」Venci 回頭答道。

我確實也摸不著頭腦... 她剛才還小鳥依人般的倚在我的胸膛上,怎麼下一刻就跟我劃清界線?

我無法深究,而 Venci 亦已經離開了房間,於是我便躺下多休息一會。

不知道過了多久,我被房外的爭吵聲弄醒。

我打算先觀察是什麼情況,才決定下一步行動,於是便伏在門後探聽著。

話説回來,經過充分休息和能量的補充後,身體好像已經復原得七七八八。

「冇,我哋諗住同班 friend 討番個公道啫!」一把昨天聽過的聲音説道,「佢哋依家有三件香咗,阿俊又癱埋... 妳諗住點補賞先?」

「啲 friend 攪成咁我都好唔開心,不過佢哋又唔係我打傷,關我咩事喎?」外面響起 Venci 的聲音。

「喂,又係妳同人講嗰條友係妳條仔嘅,而家佢仲未醒,咁就緊係仔債女還啦!」青年然後叫道,「同我捉住佢!」

「喂!你哋行開呀!」外面傳出 Venci 的呼叫聲,「嗰個人醒咗㗎喇,之不過而家訓番之嘛。一陣佢出嚟你哋就死。」

「哈哈!妳唔洗凶我喇!啲人話佢比人打到殘廢咁滯,點都冇可能第二日就好番曬啩?」然後青年叫道,「你哋同我除曬佢啲衫!」

「唔好呀!救命呀!」Venci 好像在向我求救,「我唔要呀!」

我慢慢地把房門打開,好讓我看清外面的情況。

面前的三名青年只埋首於眼前的女孩,根本沒有察覺我的出現。

眼前的 Venci 已經被脱剩內衣褲,想不到個子不高的她,卻擁有著十分驕人的身材。

「嗚嗚... 唔好呀~救命呀~」Venci 只有無力地呼喊著。

我突然立壞心腸,一心想待他們展露 Venci 的全相時,我才出手相救。

眼看領頭青年正打算把她的胸罩拉起,雙峰就要彈射而出之際。其中一青年竟「嘩」一聲的叫了出來。

「你係邊個?」青年驚慌的叫了出來,原來他终於發現了躲在一旁的我。

沒有辦法,我只有走出客廳,無奈地去阻止這一場好戲。

已經哭得梨花帶雨的 Venci,看著我好像看到了曙光。反觀無法得嘗獸慾的三人,卻充滿怒意的凝視著我。

看來,一戰在所難免...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞