美股stronghold 其實係咪穩賺?

161 回覆
126 Like 9 Dislike
其實你講緊野係賭錢,唔算投資
買完要del股票 app
信仰
連登都好多 牛市個個都係股神 一開始回調就個個驚到閪震
係呀
除非打核戰爭
買完打暈自己
三年後醒返就有賺
3蚊入nio班人已經上哂岸
3蚊仲要全倉蔚來果班
買美股根本唔會輸錢, 爭在贏多定少, 可以好肯定咁講, 有買貴無買錯!
係。 spy , qqq比多隻VT,有生之年應該無事
其實點分賭錢同投資?
穩賺架喎
咁易賺錢就好囉 我都想買完strong hold 賺錢 但事實上 stronghold 既風險可能大過短線交易. 樓上有ching講左ibm, intel. 呢d基本面好, 又係科技, 但股價3月之後一直低迷, 唔知幾時先有起色. 又例如 匯豐. 宜家睇返緊係馬後炮話隻野基本面差左 根本唔會買, 但係當時$100買入時係靚股黎, stonghold到宜家$30幾蚊... 記住時間就係金錢, stronghold要小心長期坐艇, 浪費左時間同財富增值既機會.

唔係鼓勵樓主做短/中線交易, 純粹想講做投資/機要先做功課, 唔好人地話stronghold就照做, 要自己判斷. 同埋呢度既stronghold投資者好敵視做短線交易既人. 因為佢地覺得自己做唔到, 人地都做唔到. 所以建議樓主先學習 再搵適合自己既方法
Amazon nvda tesla 邊隻會死先?
你身邊有邊個三月後拎ibm intel 黎strong hold? 介紹呢D 奇人我識

唔好講三月後 近十年八年都無聽過有人拎呢D 黎strong hold

Strong hold 第一前提係長線成長股 hsbc 幾時做過成長股?
高水準回覆👍🏻😎
有無諗買你講既野個班人唔係策略問題
根本stronghold既先決條件係你選股要正確
一句講哂都係選股問題 短炒定長渣都係
唔想選股 就SH 美股指數基金 基本上回望過去咁多年都係穩賺
中東騰訊係邊隻
唔需要知
分段入 月月供
前題你既心臟都要好Strong
暴跌要識入貨 暴升就放咁D
唔好掉返轉3月放 9月高追就得
係鬼,掉返轉就真。
就係經歷過先覺得美股穩賺。

三月插到世界末日咁但係一個月已經升返晒上嚟。
唔一定
你可以睇下2000至2010年美股表現
不過兒登仔好多都仲未出世嗰陣
港樓 strong hold 係咪穩賺?

答:唔一定 你可以睇下1997至2003年港樓表現
不過兒登仔好多都仲未出世嗰陣
Msft 都要十年先返家鄉
5號叫唔叫大路
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞