陳奕迅正式加入抖音!!! 將現場演繹新歌 數日狂吸400萬fans

309 回覆
32 Like 625 Dislike
含共跪黨下地獄
求接下聯
老婆大洗就唔係黃
有個十零歲既女中意支國藝人都有錯?
係咪個女中意支國藝人就要趕出門口先算黃?
好撚心啦

你數下仲算紅既歌星
有冇佢咁年年出廣東碟

成班廢物唔係企佢哩類人既位唔知壓力
佢拿捏得個位置已經非常好

佢一個養緊幾多人
香港樂壇仲唱得,有國際知名度,上得大台既仲有幾多個?
現實係,主要得番佢

係呀
聽日公開講兩句支持抗爭好撚型
然後封殺退休
佢一樣夠錢過世
不過靠佢揾食既音樂人點?
香港音樂文化點?

我絕對支持杜生哩類咁發聲既
但總要有人靜靜地揾錢先可以長期行落去

佢做緊既野同古仔冇分別
佢賺緊支國錢喎,你戇鳩?
古仔年年拍大陸戲
係咪又罪無可恕?

一個二個口講就叻
條柒頭一早犯咗國安法
你睇下支神講起十年嗰副嘴臉先啦
仲有同舟之情,多謝支那醫護首歌
幾年前講起佔中就 we need fun
你就戇撚7鳩,佢而家荼毒緊香港人用抖音呀仆街, 佢係幫自己搵錢,唔好美化成件事
佢啲歌咁撚經典唔聽你就戇鳩
面目可憎
簽咗比唱片公司 就等於賣命啦

我唔知佢自己立場係點啦

佢既成長環境 都唔會藍得去邊掛
我唔知咩嘴臉同we need fun
你貼嚟睇吓
不過你覺得明星唔想封殺既話可以正面回應佔中

唱哩啲歌,同埋之前幫政府做咩shall we talk廣告
哩啲已經係最低限度向官方投誠既表態
你睇蛋公司全部要讚文匯大公添

鄭中基fb串吓港共
已經演唱會都開唔到

你可以要求個個都咁
咁香港音樂界以至好多行業都會死哂

如果古仔都要100%滿足你班中二病既要求
香港電影都一定死
佢賣既廣告都係上面出
有喺香港賣?

賺大陸錢哩一點從來唔係問題
正如任何黃店賺到藍屍/大陸人錢絕對係好事

佢自己開唱片公司出廣東歌
你覺得靠香港巿場會夠錢玩?
又要重溫吓fight as one, 奶到好撚感動
https://m.youtube.com/watch?v=LmO2HNXKq_g
佢出新歌已經無再聽

之前睇返佢去港台做一個節目叫大學問,睇完之後覺得佢唔會係黃
如果你要賺人仔, 首先就要好似藍絲咁: 我唔知、我唔理、我睇唔到、唔關我事
唱錯哂歌詞, 上台hea 9 d 觀眾都仲可以笑騎騎咁, 持住自己fans 夠多, 唔會有人鬧佢
呢首歌之後真係令我將Eason 放左入藍絲list 入面
https://youtu.be/teXp63pC998

古天樂起碼我冇見過佢講起政治咁嘅嘴臉
楊千嬅都曾經 rip 過,只係後來成件事做得柒,就俾人話奶共,演唱會冇人睇
陳奕迅就有苦衷,要幫全港音樂人
到底係我中二病,定係連登仔雙重標準呀?
首歌係同蔡依林一齊唱,不如睇吓台灣點講

蔡依林的「渺小說」也在網路上引起大量討論,有網友引述臉書粉專「時尚編輯的真心話」小編的回應內容,指出業內消息流傳,當初對方邀歌蔡依林團隊覺得理念不錯就接了,因為不是出錢方無法決定MV走向,發現內容敏感後,原本也不打算在台灣宣傳。不過也有許多網友認為,蔡依林在演藝圈中的地位和對社會的影響力,已經不再「渺小」,對於工作應該會有一定的決定權,是她和團隊選擇了「睜一隻眼閉一隻眼」。

蔡依林到底多照顧台灣
全部都在不言中 她的舉動已經完美詮釋了
只是她都沒說,她唱過《台灣心跳聲》這本土意味滿滿的歌、也為台灣電影《幸福路上》唱過主題曲
、《Ugly beauty》這張專輯實體只在台灣發行、演唱會第一場都是在台灣 而且加場再加場、她上中國節目沒有出現過中國台灣的字眼、在mama用表態自己來自台灣、簽唱會也是只有在台灣等
大家捫心自問
說蔡依林不上台灣節目只上中國的
我想請問台灣綜藝除了康熙來了很紅可以宣傳以外還有什麼節目是適合她去上的
況且近幾張專輯根本也沒在大力宣傳了
是幹什麼要上台灣綜藝
然後妳說要舞台她都去中國的
真好笑
台灣大型的音樂舞台也就那幾個
她還不是一樣都上
紅白、金曲、金馬、KKBOX、hito等
要知道台灣就算技術有到那裡 但就是沒人敢噴錢啊
可想而知她如果要向錢看的話
依她的地位她哪要容忍這種舞台
跟拿比中國開價還要來得低的酬賞
但是蔡依林還是都以一等一的規格去表演
這不是照顧不然是什麼
大家都愛在那邊講
本場最大咖的就蔡依林了其他都沒了
那是不是真的要感謝她的照顧
而不是在台灣獵巫分裂搞到最後
迫於形勢去對面舔了才甘心
藝人絕對是商人
大家就只會感性相逼
沒遇過人家的處境就在那邊道德高標檢視
我是覺得
經過這次事情她應該以後不會輕舉妄動了
再一次這種事情發生的話
那表示肯定是有意識的
大家再來對她大所失望也來得及
但是事實不可否認的是
真的是很愛惜自己得來不易的羽毛
而且是幾個天王天后最不舔的一個
至少在台灣方面是很照顧
而沒有吃裡扒外的那種感覺
倒是自己人霸凌自己人還挺起勁的
-
https://www.dcard.tw/f/trending/p/233417949
呢幾年香港咁多唔公義嘅事發生就唔見佢出過聲
聽到人嗌佢兩聲就發晒癲鬧觀眾
分明就係知香港人好恰
佢係連登既地位 佢點樣出力奶 d人都撐佢架喇
Hi你老母臭閪
又幾難明
首先佢哩個反應有乜問題?
你都痴撚線除咗扮唔識答可以點

我冇理佢有冇苦衷
我只睇事實
事實就係佢不停揾香港音樂人出廣東歌
等如我見到古仔仲不斷拍港產片
我就會體諒佢哋要拍大陸戲等行為
出聲咪全部封殺囉
又係嗰句
古仔有冇出過聲?
出埋咪港產片收皮囉

成班中二病廢柴
揸住個鍵盤就勇武
問心有幾多個敢大大聲係藍底老闆/上司/阿sir面前大大聲屌港共呀
咁楊千嬅呢?
佢唱功差唔係今時今日嘅事
點解而家啲飛先賣唔去?
要體諒支神,ok
咁全部奶共藝人都體諒囉
香港人好大量㗎
為咗所謂嘅香港文化可以喺共產黨嘅魔掌下苟存
根本香港樂壇影壇就死不足惜
根本已經俾支共搞到體無完膚
如果冇你所謂嘅中二病,上年都唔會有咁多事發生
大家一齊唔好激嬲共產黨算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞