[有家底系列]港姐冠軍馮盈盈全家由月租2萬大圍名城搬至月租4萬將軍澳豪宅!

200 回覆
113 Like 44 Dislike
講左咁耐都冇記者起到佢老豆底
打工又好做生意又好,都冇記者提過
咪就係講緊佢扮撚哂有錢囉
你唔去到住半山果d level都唔會做到唔知一皮好多咁離地啦
男方家庭睇清楚先
同埋讀hku佢啲同學分分鐘唔止咁少啦
所以對佢來講 1萬真係未必多
點同我地呢啲窮撚比
何超欣10歲已經收英國獨立屋物業過億
馮盈盈呢啲真係雞毛蒜皮
咁大學唔會問同學你幾多零用錢呀?
可能佢以為佢有 個個都有 真係唔出奇
我都以為人人地識用八達通 點知有啲高官係唔識
標題應該改做[有家底系列]
有冇貪慕虛榮到咁
張曦雯細個都係住公屋,依家個個當佢ABC
認真,比一萬銀零用多數係公屋父母

供樓既撚有閒錢
買唔起私樓 呢句都已經唔符合有錢人啦
如果家底真係咁堅抽 根本收都收唔埋
好似黃翠如咁,好快俾記者起到有個上市主席老豆啦
我無話佢係有錢人
佢都好似無咁講過
係你地話人一萬一個月零用錢 就覺得人地曬緊自己係有錢人
佢意思唔係話父母自細住公屋咩?
但FYY 講呢d 野既感覺確實俾人感覺係曬緊
呢樣你無得否認
上面巴打講得無錯 真正有錢人根本唔需要用名牌嚟肯定自己,愈住公屋嘅人就愈鍾意買名牌,起碼我身邊幾多朋友都係咁

利申 一直住私樓,從不買名牌
日出康城啫 我都有幾間
Wfc
何超蓮用零用錢開牛肉麵店啦
一間係雅蘭一間係銅鑼灣
姐係唔見得光囉
好似莊思明、張寶兒、陳凱琳呢啲富豪千金
屋企做咩生意,google就搵到 成日上報紙新聞有採訪
馮盈盈佢父母根本普通人 、連個身分名銜都冇
Picotin 好易買到啦 又唔算好貴
但佢而家孭緊嗰個係Kelly SO喎 佢屋企咁有錢咩?
「馮盈盈表示,爸爸媽媽係普通打工仔,自細住公屋,不過為咗滿足盈盈想做私樓妹嘅夢想,現時一家人以月租2萬租住大圍名城。」

呢段樓主自己老作?
唔係話佢細個呀嫲湊,係呀嫲住公屋咩?
普通打工仔家庭月入4 5萬,2皮租樓,1皮俾佢做零用錢,剩低仲要買Hermes
係依條臭西姐
其實一句有錢係無意義
李嘉誠係有錢佬
樓下個賣菜婆有幾層樓收租又係有錢

一句佢屋企「有錢」就話佢做雞係冇可能真係笑左
佢屋企係邊個級數既有錢先?
屋企做咩生意都講唔出
公司老闆?公司叫咩名講唔講得出
公司年盈利幾多都作唔到

一下現形
佢今次柒咗
靜靜地扮下有錢女咪算
呢啲叫欲蓋彌彰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞