[有家底系列]港姐冠軍馮盈盈全家由月租2萬大圍名城搬至月租4萬將軍澳豪宅!

201 回覆
113 Like 44 Dislike
功守道演員 馬雲購入十億物業
頭先上網 lock bag好似只係二萬幾蚊
搵到錢唔買樓?
有錢人嗰種品味/貴氣/修養就唔係嗰個都可以學到嘅
通常愈有錢既人先唔會扮有錢
但有時從講野 已經會分到
其實佢由頭到尾幾時話自己屋企好有錢?當中產咁
10000一個月零用錢 係太多 但可能純粹係佢屋企人錫佢
Hermes lock bag就兩萬幾左右 2個月零用都係返到
同埋我意思係 佢表達屋企人係普通打工仔
但可能係搵得多少少既打工仔
但你地又好似話人地其實係窮咁
仲有呀Bob 都用11萬租樓啦
有時係想住大啲 唔夠錢買 咪租囉

利申 唔係佢fans 但覺得由頭到尾佢無話自己有錢
宜家人地話屋企人唔係咁有錢 你地又話人
唔通做訪問話 係呀我老豆老母好有錢架 咁樣咩
同埋講到公屋出身 大個唔可以發達咁
真係咁勁就比人起底起出黎啦

唔通朱千雪 黃翠如果d有家底既又係自己撲就黎講架咩
咪又係娛記起出黎
超欣18歲收6億物業
佢媽媽表示 大個女係時候學投資

我18歲收左100蚊利事
閱讀理解0分?
應該係記者中文太垃圾
混埋一齊寫 又唔寫清楚
個重點係佢幾時有話自己係好有錢?
中產唔得架咩
中產夠佢租樓啦
應該係話fyy宜家搵都唔少 4萬蚊租層樓算係啲咩
上面都講左啦 條女話自己讀書時期一個月一皮零用 又話好多咩

1皮野1個月零用 出生於普通家庭既人可以唔明呢個數字有幾大既話
一係就證明條女係on9 一係就扮哂野扮有錢到唔知一皮好多囉
打手召喚
咁你計返 都係五十幾萬
唔覺得係有錢女 普通中產家庭 但
覺得係港女 比人當公主養多啲
其實真係有錢 點會講到明一個月有幾多零用呀
王菲個女 讀埋曬d咩國際名校 一學期收20萬
同朋友行轉商場都買幾皮野包包

依d重未去到18歲超欣收6億物業既超級有錢人
真係唔係買個 Hermes 袋
或者將d名牌著曬上身就有品味

林海峰細個都係住公屋
依家住淺水灣
但佢哋成家都好撲素
唔會追名牌

林海峰與彭羚教女重內涵
//一直以來,星二代特別受外界注目,林海峰與彭羚一對女兒卻非常低調,或許從小被父母薰陶,林泳與林清都非常有內涵,知情者說:「媽咪當年係樂壇天后之一,爹哋又係電台紅人,林泳同林清都係喺鎂光燈下長大,但Cass同阿Jan教得佢哋好好,從來唔會灌輸物質主義,兩個女都唔好名牌,生活非常健康。」//

https://www.weekendhk.com/1033436/weekspecial/entertainment/%e5%bd%ad%e7%be%9a%e9%81%8e%e5%84%84%e8%b1%aa%e5%ae%85%e7%a7%81%e5%ae%b6%e5%81%a5%e8%ba%ab%e6%88%bf%e6%9b%9d%e5%85%89-plt/
51歲彭羚過億豪宅私家健身房曝光
留家抗疫教女兼保存健康基因
唔係普通家庭=有錢女?
Quote返樓上
上面都講左啦 條女話自己讀書時期一個月一皮零用 又話好多咩

1皮野1個月零用 出生於普通家庭既人可以唔明呢個數字有幾大既話
一係就證明條女係on9 一係就扮哂野扮有錢到唔知一皮好多囉

條女係扮能晒嘢呀
名牌=品味
依句係最冇品味既人先講得出口
其實佢hku出身 可能同周圍圏子比拎一萬一個月係普通價
價值觀唔同掛
同意佢係扮哂野
但我聽到唔會覺得佢係有錢女
純粹覺得佢真係扮撚哂野同死港女
講得個租字
就知佢冇錢
比你中產家庭 1個月搵10萬好未 都未至於會離地到唔知1萬蚊個月係咩level啦

仲要而家爆左係維修員+售貨員 呢兩個level既家庭會唔會做到唔知一皮野零用好多呀?
呢個好似係佢條仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞