[鷹眼FootBall ] 青之蘆葦漫畫討論區 3 - 進度快D,爽D啦唔該

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
得返百度吧有翻譯, 一直keep住最新
國家隊果段好似日本國內外反應都唔好
不過我又幾鍾意
一方面一路睇椿條路上上落落,描寫得幾好,
另一方面都有講返ETU入面班球員不論老幼既想法
係最唔滿意(劇透)

最新呢場波講到椿返返黎又係幾期待

同埋呢套都有機會出現你理想果幕
達海同椿今季幫ETU拎冠然後出國
歐冠達海帶隊 對 椿 踢果隊
我係俾較期待作者點寫唔同球員今後既發展

例如阿狗津20歲去馬體玩鐵血防守
葦人去鏝玩傳控閘
大友去疤做新沙維
黑人去蛆,蓮去蝗,富樫去軌,粟林去獌,遊馬去妓

連啲綠葉球員咩小早川嗰啲都有蒲超荷甲踢

之後再講佢地喺歐洲點樣打拼同相遇
葦人嘅腳下功夫去鏝
U13都勁過佢
小早川講緊一隊都上唔到要去J2 J3 R撈

不過套野之前d彩頁係咁畫個個著唔同J League 波衫,
都引到人咁諗既
之後完埋歐洲聯賽篇
就叫番福田出黎教國家隊
俾班海外日本球員重拾番當年喺青訓合作既感覺

完埋世界盃篇開始收尾
講班友退役後既生活

可以講葦人做福田既助教又得

根本如果個作者有料上1000集其實唔難
中間要keep住唔比人腰斬先得
上面逆轉監督想中間插下國家隊都要比人屌
都正路既, 去到國家隊雖然好睇, 不過同故事無乜大影響,,得阿椿有野睇

個故事可唔可以畫到世界杯想睇持田 花森加兩個gay 友
唔係丫, 佢都有講下ETU上下, 各人對椿入選都有自己諗法
管理層又會擔心留唔留得住椿

但感覺故事寫到完季應該都完
就算各人有唔同諗法, 都一定好過達海當年
達海復出果集係我睇過最傷感嘅體育回
畫到2047 都未完
青狗真係廢到哭𠹌咗

得個望
正常足球漫都有講2打6嘅 只係佢本身一場波篇幅大啲(幾十話) 其他漫一場波七八話都會用一兩話講2打6嘅
心急真係會追得好辛苦
一場波幾十話 隔離可能打完聯賽捧埋盃
未見過有運動漫既男主係咁廢
不如轉職做教練算啦
做架仔拿鳩士文岩佢多d
隔離多成200幾集
助教好喇
用鷹眼係場邊提場算啦
其實呢個會唔會係主角踢極都上唔到一隊,
最後被流放晌丙丁組打滾、女又俾人溝埋既悲慘故事?
班囡囡爭住安慰球場失意嘅主角
變咗純愛後宮漫
都唔知d女鐘意主角d乜
佢身邊個個都男人味+球技正好多
花係青井先會成日去睇波 連佢阿哥踢果陣都無咁熱衷
大小姐就唔知JM9
有講過青井如果唔係個髮型會靚仔好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞